Student maakt selfie in X

Verzamel (stap 2 van 3)

Welke hbo-studie past bij mij?

Verzamel informatie over welke hbo-opleidingen aansluiten bij jouw talent en passie voor een goede studiekeuze. Lees hoe je dat doet.

Acties die je thuis kunt doen voor je studiekeuze

Bezoek websites over beroepen

Check internetsites die informatie geven over beroepskeuze.
Op tkmst.nl vind je bijvoorbeeld een beroepenlijst met uitleg per beroep. Je kunt hier ook je persoonlijke profiel matchen met het beroepsprofiel. Op werk.nl kun je zoeken naar beroepen op basis van interesses.

Past je persoonlijke profiel bij je favoriete beroep?

Als je een beter beeld hebt van je favoriete beroep, check dan of je de juiste eigenschappen, interesses en vaardigheden in huis hebt voor dat beroep. Leg je persoonlijke profiel dat je in stap 1 hebt opgebouwd naast de beschrijving van het beroep. Past het bij elkaar?

Oriënteer je op interessegebied

Welke hbo-studies passen bij jouw interesses? Er zijn veel verschillende richtingen waaruit je kunt kiezen. Om het jou makkelijk te maken, hebben wij alle hbo-opleidingen ingedeeld in interessegebieden. 
Welke dat zijn lees je hier 

Je leest daar wat een interessegebied inhoudt. Ook worden alle hbo-opleidingen uitgebreid beschreven. Welke hbo-studie past het beste bij jou?

Ook andere hogescholen beschrijven de opleidingen die zij aanbieden op hun website. Handig om de mogelijkheden te verkennen en te vergelijken.

Lees het Studiekeuzemagazine

Alle interessegebieden en hbo-opleidingen van Windesheim in één overzicht? In het Studiekeuzemagazine vertellen onze studenten over hun studie en hoe ze die hebben gekozen. Ook lees je wat een interessegebied inhoudt en welke opleidingen erbij horen. Zo krijg je een idee hoe het is om te studeren bij Windesheim, onze (ruim 50) opleidingen en het studentenleven.

Maak een studiekeuzetest

Na het maken van de test krijg je een overzicht van de Windesheimopleidingen die passen bij jouw interesses! Doe de studiekeuzetest

Andere geschikte testen vind je bij:
123test
TKMST
Intermediair

Bekijk opleidingsflyers of brochures

Met onze opleidingsflyer heb je de belangrijkste informatie overzichtelijk bij elkaar. Dit maakt het makkelijker om opleidingen met elkaar te vergelijken bij Windesheim en bij andere hogescholen. Je kunt onze opleidingsflyers hier aanvragen.

Ontmoet onze studenten

Wie kan er beter vertellen over de opleiding dan een student zelf? Op ons YouTube-kanaal vertellen onze studenten over hun ervaringen tijdens de studie. Nog beter: tijdens de voorlichtingsactiviteiten zoals een open dag ontmoet je ze en kun je ze het hemd van het lijf vragen. Ook online vertellen ze over hun studie en studentenleven en kun je ze per mail al vragen stellen. Check de blogs of stel je vraag

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief geven we je de meest actuele tips die je kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. We houden je op de hoogte van de open dagen, meeloopdagen en andere evenementen op Windesheim. Als je aangeeft waarin je interesse hebt, dan ontvang je ook informatie over de opleiding(en) van je keuze. Meld je aan voor de nieuwsbrief Op je middelbare school of mbo: acties om 'n studie te kiezen

Bezoek een informatiemarkt

Veel middelbare scholen organiseren een informatiemarkt. Docenten en studenten van hogescholen en universiteiten vertellen je meer over studeren en de studiemogelijkheden. Informeer bij je decaan wanneer je school een informatiemarkt organiseert.

Volg een voorlichting over opleidingen

Sommige middelbare scholen nodigen hogescholen uit om voorlichting te komen geven over één of meer opleidingen. Er komt dan vaak een docent met een student langs. Windesheim geeft op verschillende scholen voorlichting. Informeer bij je decaan of er een voorlichting bij jullie op school is.Wat kun je doen voor jouw studiekeuze op Windesheim/ op het hbo?

Bezoek de open dag

Een paar keer per jaar kun je kennis maken met alle voltijdopleidingen op onze open dag. Proef de  sfeer op de campus. Spreek met studenten en docenten. Ook je ouders en vrienden zijn van harte welkom. Bezoek open dagen van andere hogescholen. Proef en vergelijk ook daar de opleidingen en de sfeer. Zo kies je beter wat echt bij jou past! Programma en data open dag Windesheim

Weten hoe je een opendagbezoek voorbereidt en welke vragen je het beste kunt stellen? Bekijk hier de tips en vragen

Heb je vragen over onze open dag? Kijk op windesheim.nl/opendag of stel ‘m via WhatsApp op nummer 06-51727083 (op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur).

Kom meelopen of proefstuderen

Hoe is het nou écht om te studeren aan de opleiding van je keuze? Ervaar het zelf; kom een keer meelopen of proefstuderen op Windesheim! Je volgt colleges, proeft de sfeer bij de opleiding en komt in contact met studenten van opleiding. Meer informatie over de meelopen en proefstuderen

Online proefstuderen

Heb jij interesse om een opleiding te volgen en ben jij benieuwd hoe het is om te studeren? Met online proefstuderen krijg je een goed beeld wat studeren aan het hbo inhoudt. Lees meer over online proefstuderen

Studiekeuzegesprek of – training

Lukt het je niet om een studiekeuze te maken? En vind je het lastig om een studie te vinden waar je enthousiast van wordt? De loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum van Windesheim helpen je graag verder. Lees meer over de mogelijkhedenVerzamel informatie in Zwolle

Studiebeurs Zwolle

Tijdens de studiebeurs in Zwolle krijg je de kans om op één dag kennis te maken met meer dan tien hogescholen. De voorlichters in onze stand staan je graag te woord. Natuurlijk zijn ook onze studenten aanwezig, want wie kan er beter vertellen over de school en opleiding dan een student zelf!
Kijk op de website van de Studiebeurs Zwolle

Ga naar stap 3: 'Check'