Twee studenten

Studiekeuzebegeleiding

Loop je vast in je zoektocht naar een opleiding die bij je past? De studiekeuze- en loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum helpen je graag bij het maken van je studiekeuze op of buiten het hbo.

Het gaat daarbij om een onafhankelijke studiekeuze; dus niet alleen gericht op de studies van Windesheim. Er zijn twee trajectvormen die los of gezamenlijk ingezet kunnen worden.

Het traject is niet bedoeld voor inhoudelijke vragen over hbo-opleidingen. Hiervoor verwijzen we je naar de open dagen.

Bekijk de flyer over Studiekeuzebegeleiding

Studiekeuzetraining op het hbo

Tijdens twee dagdelen ga je vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig keuzes voor je studie- en loopbaan te leren maken. Deze training vindt plaats in een groep van tien leerlingen/studenten van diverse opleidingen onder begeleiding van een studiekeuze- en loopbaancoach. Met behulp van verschillende opdrachten ga je in interactie met anderen aan de slag met leren:

  • verkennen welke motieven en talenten nu belangrijk voor je zijn
  • nieuwe ideeën qua studie en beroepen op te doen
  • een goede speurzoeker te worden door verschillende keuzeopties goed te onderzoeken via deskresearch. Je wordt daarin ook bewust gemaakt van mogelijke valkuilen bij het zoekproces. Je krijgt een inlogcode voor een databank waarin beroepen en opleidingen verder verkend kunnen worden.
  • naast deskresearch leer je ook te netwerken en beelden van jezelf over te brengen op anderen om zo nieuwe ideeën op te doen.
  • het zoekproces naar mogelijke opleidingen en beroepen te evalueren en bij te stellen
  • aandacht te hebben voor hobbels die je mogelijk in de weg zitten bij het maken van een studiekeuze

Aan het eind van de training weet je welke vervolgstappen je moet ondernemen om zelfstandig tot een keuze te komen.

Stroomschema: 'Is de Studiekeuzetraining geschikt voor jou?'

Meld je aan voor de studiekeuzetraining

Trainingsdata studiekeuzebegeleiding 2019

 Training  Dagdeel 1  Dagdeel 2
 1 Vrijdag 7 februari 202 Vrijdag 14 februari 2020
 2 Donderdag 27 februari 2020 Donderdag 5  maart 2020
 3 Dinsdag 10 maart 2020 Dinsdag 17 maart 2020
 4 Donderdag 26 maart 2020 Donderdag 2 april 2020
 5 Vrijdag 3 april 2020 Vrijdag 10 april 2020
 6 Woensdag 15 april  Woensdag  22 april 2020
 7 Vrijdag 8 mei 2020 Vrijdag 15 mei 2020
 8 Dinsdag 19 mei 2020 Dinsdag 26 mei 2020
9 Woensdag 3 juni 2020  Woensdag 10 juni 2020
10 Vrijdag 12 juni 2020

Vrijdag 19 juni 2020

11 Dinsdag 23 juni 2020 Dinsdag 30 juni 2020

 

Individueel coachtraject

Het eerste gesprek van maximaal een uur is oriënterend en is gratis en vrijblijvend. In het gesprek bepalen we hoever je in je keuzeproces bent en welke vaardigheden je nog moet leren en/of moet inzetten om zelfstandig een keuze te kunnen maken. In het traject maken we gebruik van opdrachten die je helpen om jezelf en de wereld van werk en studies beter te leren kennen en ervaren. We helpen je om verder te kijken dan je neus lang is en maken daarbij gebruik van onze kennis over sectoren, functies en opleidingen. Ook is het mogelijk om testen in te zetten, bijvoorbeeld om te bepalen of je capaciteiten en leerstijl aansluiten bij een hbo studie.

Kosten

Een eerste oriënterend gesprek is gratis. Voor individuele coaching/vervolggesprek rekenen we € 49,- per gesprek. Een studiekeuzetraining kost € 75,-.Voor de beroepskeuzetest met een inlogcode voor een online tool rekenen we € 74,- (inclusief vervolggesprek). Tot slot kun je bij ons een capaciteitentest doen voor € 149,- (inclusief vervolggesprek). De testresultaten worden in het vervolggesprek uitgebreid besproken en toegelicht. De verrekening van de kosten van het hele traject vindt na afloop plaats per pinbetaling. De kosten voor de training worden afzonderlijk na afloop van het eerste dagdeel per pin betaald. 

Heb je eerder gestudeerd bij Windesheim?

Dan kun je tot zes maanden na voortijdige beëindiging van  je studie gratis gebruik maken van de dienstverlening van het Studiesuccescentrum.

Onafhankelijke certificering

Onze loopbaancoaches zijn erkend door de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals NOLOC.

Onze studiekeuze- en loopbaancoaches

Anton de Vries

Nienke Koning

Erik Geerds