Studente kijkt in spiegel tekst: word wie je bent

Ontdek (stap 1 van 3)

Welke hbo-opleiding past bij mij? Wat zijn mijn interesses en talenten?

Waar ben je goed in en waar krijg je energie van? Met opdrachten en tips helpen we je op weg naar een voorlopige studiekeuze binnen het hbo.

Om tot een juiste studiekeuze te komen kun je het resultaat bij alle volgende stappen en voorlichtingsactiviteiten erbij pakken. Vraag je dan bij de verschillende beroepen, interessegebieden en opleidingen af: past dit écht bij mij? 

Studiekeuze: wat kun je thuis uitzoeken?

Wat zijn mijn persoonlijke kenmerken?

Om te beoordelen of een beroep of een studie bij je past is het handig om al je eigenschappen op een rijtje te hebben. Welke typerende eigenschappen zijn op jou van toepassing? Download het formulier en geef elke eigenschap een rapportcijfer tussen de 1 en de 10.
Download de opdracht

Waar liggen mijn interesses?

Waar herken jij jezelf het meest in? Ben jij een doener of een denker? Download opdracht 2 en selecteer wat op jou van toepassing is. Welke interessekenmerken spreken je aan of passen goed bij jou? Maak een top 3.
Download de opdracht

Waar ben ik goed in en wat vind ik leuk?

Een goede manier om te beoordelen waar je talent ligt doe je door voor jezelf twee lijstjes te maken. Een top 3 met vakken waar je goed in bent, waar je hoge cijfers voor haalt en die je gemakkelijk haalt en een top 3 met vakken die je leuk vindt, waar je bijvoorbeeld aan de lippen van je leraar hangt en zin hebt om huiswerk voor te maken. Staat er een vak in beide rijtjes? Houd dat vak in je achterhoofd bij je zoektocht!

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief geven we je de meest actuele tips die je kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. We houden je op de hoogte van de open dagen, meeloopdagen en andere evenementen op Windesheim. Als je aangeeft waarin je interesse hebt, dan ontvang je ook informatie over de opleiding(en) van je keuze.
Meld je aan voor de nieuwsbriefStudie kiezen: wat kun je doen op Windesheim?

Studiekeuzegesprek of – training

Loop je vast? Vind je bovenstaande opdrachten lastig en kom je ook met de resultaten van de studiekeuzetest niet verder? De loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum van Windesheim helpen je graag.
Lees meer over de mogelijkheden

Ga naar stap 2: 'Verzamel'