Student met hoed maakt selfie voor X

Informatie voor decanen

Ben je decaan? Dan heb je een belangrijke rol bij de studiekeuze van jouw leerlingen. Wij helpen je daar graag bij met voorlichtingsactiviteiten.

We organiseren voorlichtingsactiviteiten over studeren aan het hbo voor havo-, vwo- en mbo-scholieren. We ontmoeten ze bijvoorbeeld op de Studiebeurs in Zwolle of op onze eigen open dag.

Wat kunnen wij doen voor jouw leerlingen?

Naast de Studiebeursopen dag en meeloopdag organiseren wij diverse activiteiten voor jouw leerlingen.

Klassikale voorlichting

Onze voorlichters, docenten en studenten komen graag voorlichting geven op jouw school. Zij kunnen relevante informatie geven over onze opleidingen. Daarnaast vertellen zij ook over hoe het is om te studeren aan het hbo.

Onderwijsmarkt

Organiseert jouw school een onderwijsmarkt? Dan zijn wij daar graag bij! Leerlingen kunnen daar vragen stellen aan onze voorlichters en studenten en ze krijgen informatiemateriaal over onze opleidingen.  

Studiekeuzetrainingen en individuele begeleiding

Jouw leerlingen kunnen bij ons een studiekeuzetraining volgen. Wij helpen ze dan bij het maken van een studiekeuze. De training bestaat uit twee dagdelen. Naast deze training bieden wij ook individuele begeleiding aan. Wil je je leerlingen aan een studiekeuzetraining laten deelnemen? Lees alles over onze studiekeuzetraining

Bij iedere opleiding is er de mogelijkheid om een flyer met praktische informatie over de opleiding aan te vragen. Bekijk al onze opleidingen of download direct de opleidingsflyers.

Studiekeuzemagazine

Voor leerlingen die nog aan het begin van hun studiekeuzeproces staan, is het Studiekeuzemagazine een handig hulpmiddel. Alle interessegebieden en de bijbehorende opleidingen van Windesheim komen aan bod. In het Studiekeuzemagazine vertellen onze studenten over hun studie en hoe ze die hebben gekozen. Het geeft een beeld van hoe het is om te studeren bij Windesheim, onze (ruim 50) opleidingen en het studentenleven in Zwolle.

Studiekeuzemagazine  (opent in nieuw venster)

Leerlingen met functiebeperking - wat kun jij doen?

Je hebt als decaan/begeleider zicht op leerlingen met een functiebeperking die op het hbo mogelijk voorzieningen zoals extra begeleiding of tentamenvoorzieningen nodig hebben. Wellicht maakt de leerling op het vo gebruik van extra voorzieningen die ook op het hbo gebruikt kunnen worden. Je kunt deze leerlingen helpen door in overleg met hem of haar alvast voor een overdracht te zorgen en de leerling te wijzen op de aanmeldingsprocedure van Windesheim. Een voorbeeld van een overdrachtsdossier kun je hier downloaden.

Windesheim probeert ook zoveel mogelijk leerlingen te registreren die tot nog toe geen gebruik maakten van extra voorzieningen, maar wel een functiebeperking hebben. Op deze manier kunnen wij snel aanpassingen doen op het moment dat de student deze wel nodig heeft. Ook over deze leerlingen horen wij graag.

Lees meer over studeren met een functiebeperking

Studiekeuzecheck Windesheim

Studenten die voor het eerst bij Windesheim met een bacheloropleiding willen starten, moeten verplicht deelnemen aan de Studiekeuzecheck. De Studiekeuzecheck ondersteunt een aankomend student bij het kiezen van een opleiding die past bij zijn of haar interesses, kwaliteiten en motivatie. De Studiekeuzecheck bestaat uit een online vragenlijst of toets, een check bij de gekozen studie zelf en een gesprek. Elke deelnemer krijgt uiteindelijk een individueel advies over zijn of haar match met de opleiding. De inhoud van de Studiekeuzecheck varieert per opleiding. Windesheim adviseert studenten zich voor 1 mei aan te melden, omdat ze dan voldoende tijd hebben om hun keuze goed te checken.

Lees meer over de Studiekeuzecheck bij de veelgestelde vragen 

Regionaal netwerk voortgezet onderwijs - hbo

Hoe kunnen we samen de doorstroom van een scholier uit het voortgezet onderwijs naar het hbo en de landing in het hbo succesvol laten zijn? In een nieuw regionaal netwerk zoeken we hierin de verbinding en samenwerking tussen vo en hbo, over de grenzen van de eigen organisatie heen. Sluit jij aan?

Lees meer over het regionale netwerk vo-hbo

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de bovenstaande voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op met het Windesheim Informatiecentrum tel. 0900 - 8899 of e-mail: info@windesheim.nl. Zij helpen je graag verder.