Student met hoed maakt selfie voor X

Informatie voor decanen

Ben je decaan? Dan heb je een belangrijke rol bij de studiekeuze van jouw leerlingen. Wij helpen je daar graag bij met voorlichtingsactiviteiten.

We organiseren voorlichtingsactiviteiten over studeren aan het hbo voor havo-, vwo- en mbo-scholieren. We ontmoeten ze bijvoorbeeld op de Studiebeurs in Zwolle of op onze eigen open dag.

Wat kunnen wij doen voor jouw leerlingen?

Naast de Studiebeursopen dag en meeloopdag organiseren wij diverse activiteiten voor jouw leerlingen.

Klassikale voorlichting

Onze voorlichters, docenten en studenten komen graag voorlichting geven op jouw school. Zij kunnen relevante informatie geven over onze opleidingen. Daarnaast vertellen zij ook over hoe het is om te studeren aan het hbo.

Onderwijsmarkt

Organiseert jouw school een onderwijsmarkt? Dan zijn wij daar graag bij! Leerlingen kunnen daar vragen stellen aan onze voorlichters en studenten en ze krijgen informatiemateriaal over onze opleidingen.  

Studiekeuzetrainingen en individuele begeleiding

Jouw leerlingen kunnen bij ons een studiekeuzetraining volgen. Wij helpen ze dan bij het maken van een studiekeuze. De training bestaat uit twee dagdelen. Naast deze training bieden wij ook individuele begeleiding aan. Wil je je leerlingen aan een studiekeuzetraining laten deelnemen? Lees alles over onze studiekeuzetraining

Oriëntatiedagen

Op vrijdag 18 november, 25 november en 9 december 2016 organiseert Windesheim Oriëntatiedagen voor leerlingen uit 3 havo en mogelijk 3 vwo.

Gedurende een dagdeel maken leerlingen kennis met de verschillende interessegebieden van Windesheim:
- Economie, Management en Recht
- Bewegen en Sport
- Gezondheid en Welzijn
- ICT
- Logistiek
- Onderwijs
- Media en Communicatie
- Techniek
- Theologie en Levensbeschouwing

De oriëntatiedag start met een interactieve presentatie waarbij de leerlingen kennismaken met het thema 'Studie kiezen, hoe doe je dat?' Vervolgens volgen de leerlingen twee workshops naar keuze.

Om de leerlingen te helpen met het kiezen van een workshop heeft Windesheim een spel ontwikkeld. Aan de hand van de uitkomsten van dit spel kunnen leerlingen een workshop kiezen die bij ze past. Dit spel wordt vier weken voorafgaand aan de oriëntatiedag bij jou op school gespeeld en neemt ongeveer een lesuur in beslag.
De oriëntatiedag wordt afgesloten met een activiteit op de Campus.

Voor meer informatie of aanmelden kun je een e-mail te sturen naar Kitty Halfwerk, cj.halfwerk@windesheim.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Uiteraard is onze website voor jouw leerlingen een bron van informatie. Bij iedere opleiding is er de mogelijkheid om een brochure aan te vragen. Bekijk al onze opleidingen

Oriëntatiegids

Voor leerlingen die nog aan het begin van hun keuzeproces staan, is de oriëntatiegids een handig hulpmiddel. In deze gids staat kort beschreven wat ieder interessegebied inhoudt, welke opleidingen erbij horen, wat elke studie inhoudt en wat je ermee kunt worden. Gemakkelijk ook om onze opleidingen met elkaar of met die van andere hogescholen te vergelijken. Download de oriëntatiegids.

Leerlingen met functiebeperking - wat kun jij doen?

Je hebt als decaan/begeleider zicht op leerlingen met een functiebeperking die op het hbo mogelijk voorzieningen zoals extra begeleiding of tentamenvoorzieningen nodig hebben. Wellicht maakt de leerling op het vo gebruik van extra voorzieningen die ook op het hbo gebruikt kunnen worden. Je kunt deze leerlingen helpen door in overleg met hem of haar alvast voor een overdracht te zorgen en de leerling te wijzen op de aanmeldingsprocedure van Windesheim. Een voorbeeld van een overdrachtsdossier kun je hier downloaden.

Windesheim probeert ook zoveel mogelijk leerlingen te registreren die tot nog toe geen gebruik maakten van extra voorzieningen, maar wel een functiebeperking hebben. Op deze manier kunnen wij snel aanpassingen doen op het moment dat de student deze wel nodig heeft. Ook over deze leerlingen horen wij graag.

Lees meer over studeren met een functiebeperking

Studiekeuzecheck Windesheim

Studenten die voor het eerst bij Windesheim met een bacheloropleiding willen starten, moeten verplicht deelnemen aan de Studiekeuzecheck. De Studiekeuzecheck ondersteunt een aankomend student bij het kiezen van een opleiding die past bij zijn of haar interesses, kwaliteiten en motivatie. De Studiekeuzecheck bestaat uit een online vragenlijst of toets, een check bij de gekozen studie zelf en een gesprek. Elke deelnemer krijgt uiteindelijk een individueel advies over zijn of haar match met de opleiding. De inhoud van de Studiekeuzecheck varieert per opleiding. Windesheim adviseert studenten zich voor 1 mei aan te melden, omdat ze dan voldoende tijd hebben om hun keuze goed te checken.

Lees meer over de Studiekeuzecheck bij de veelgestelde vragen 

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de bovenstaande voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op met het Windesheim Informatiecentrum tel. 0900 - 8899 of e-mail: info@windesheim.nl. Zij helpen je graag verder.