Student in X met telefoon tekst: word wie je

Check (stap 3 van 3)

Welke studiekeuze maak jij?

De juiste studiekeuze gemaakt? Doe nog even een laatste studiecheck. Je verkleint dan de kans dat je vertraging oploopt of zelfs moet stoppen met je studie.

Thuis

Maak een +/- lijstje

Zet de plus- en minpunten van de studies waar je tussen twijfelt op papier. Dan zie je in één oogopslag alle voor- en nadelen op een rijtje. Op basis waarvan je de uiteindelijke keuze maakt, is aan jou. Jij weet het beste wat voor jou belangrijk is. Tip: leg het lijstje van stap 1 nog eens naast het overzicht met plussen en minnen: zijn er voordelen die er uitspringen omdat ze erg goed aansluiten bij jouw talenten en interesses?

Check je netwerk

Heb je een goed beeld van de hbo-studie die je wilt gaan doen en het beroep dat je wilt uitoefenen? Kijk eens of je iemand kent die de studie van jouw interesse volgt of die het werk doet dat jou leuk lijkt. Vraag of je een keer een dagje kunt meelopen, of je vragen mag stellen of twijfels kunt bespreken. Via Facebook, verjaardagen, vrienden en buren ken je via via vaak meer mensen dan je denkt. Of vraag je ouders, zij kennen vast ook veel mensen die aan het hbo studeren of veel weten over het kiezen van een opleiding.

Leg aan anderen je studiekeuze uit

Wanneer je aan anderen probleemloos kunt uitleggen waarom de gekozen studie bij je past, dan ben je klaar om je aan te melden. Nog lastig? Volg een meeloopdag om erachter te komen of je een goed beeld hebt van de studie die wilt gaan volgen. Of probeer de studiekeuzestappen 1 en 2 opnieuw. Je kunt altijd nog je keuze met een loopbaancoach van het Studiesuccescentrum van Windesheim bespreken. Lees meer over het Studiesuccescentrum 

Stage lopen bij iemand uit het werkveld

Ter voorbereiding op je studie kun je eens kijken of je een dag (of een paar dagen) stage kunt lopen bij een bedrijf waar je in de toekomst zou willen werken. Dat geeft je een beter beeld van wat ze bij zo'n bedrijf allemaal doen en wat jouw taken zouden kunnen zijn in de toekomst. 


Op Windesheim

Matchingsdag (vervangt Studiekeuzecheck)

Start je in september 2019? Dan nodigen we je uit voor onze Matchingsdag. We vinden het belangrijk dat de studie van jouw keuze ook echt goed bij je past. Je maakt op deze dag kennis met de opleiding, andere aanmelders en huidige studenten van de opleiding. Zo krijg je een goed beeld van de studie.
.
Lees meer over de Matchingsdag


Schrijf je in

Weet je zeker wat je wilt studeren? Schrijf je dan alvast in. Dat kan eenvoudig via Studielink, met je DigiD. Na je aanmelding nodigt de opleiding je meteen uit voor de Studiekeuzecheck.

Start je studie

Je hebt je keuze gemaakt! Binnenkort start je met de hbo-opleiding die bij je past. Bekijk hier alvast wat tips voor je start op Windesheim