Student maakt selfie in X

Check (stap 3 van 3)

Welke studiekeuze maak jij?

De juiste studiekeuze gemaakt? Doe nog even een laatste studiecheck. Je verkleint dan de kans dat je vertraging oploopt of zelfs moet stoppen met je studie.

Thuis

Check resultaten studiekeuzetest met je profiel

Resultaten van studiekeuzetesten zijn suggesties. Kijk of je persoonlijke profiel aansluit bij de testresultaten van de studiekeuzetesten. Is het een match, vind je het echt bij jezelf passen? Onderzoek het.

Maak een +/- lijstje

Zet de plus- en minpunten van de studies waar je tussen twijfelt op papier. Dan zie je in één oogopslag alle voor- en nadelen op een rijtje. Op basis waarvan je de uiteindelijke keuze maakt, is aan jou. Jij weet het beste wat voor jou belangrijk is. Tip: leg het lijstje van stap 1 nog eens naast het overzicht met plussen en minnen: zijn er voordelen die er uitspringen omdat ze erg goed aansluiten bij jouw talenten en interesses?

Check je netwerk

Heb je een goed beeld van de hbo-studie die je wilt gaan doen en het beroep dat je wilt uitoefenen? Kijk eens of je iemand kent die de studie van jouw interesse volgt of die het werk doet dat jou leuk lijkt. Vraag of je een keer een dagje kunt meelopen, of je vragen mag stellen of twijfels kunt bespreken. Via Facebook, verjaardagen, vrienden en buren ken je via via vaak meer mensen dan je denkt. Of vraag je ouders, zij kennen vast ook veel mensen die aan het hbo studeren of veel weten over het kiezen van een opleiding.

Leg aan anderen je studiekeuze uit

Wanneer je aan anderen probleemloos kunt uitleggen waarom de gekozen studie bij je past, dan ben je klaar om je aan te melden. Nog lastig? Volg een meeloopdag om erachter te komen of je een goed beeld hebt van de studie die wilt gaan volgen. Of probeer de studiekeuzestappen 1 en 2 opnieuw. Je kunt altijd nog je keuze met een loopbaancoach van het Studiesuccescentrum van Windesheim bespreken. Lees meer over het Studiesuccescentrum

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief geven we je de meest actuele tips die je kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. We houden je op de hoogte van de open dagen, meeloopdagen en andere evenementen op Windesheim. Als je aangeeft waarin je interesse hebt, dan ontvang je ook informatie over de opleiding(en) van je keuze. Meld je aan voor de nieuwsbrief


Op Windesheim

Studiekeuzegesprek of – training

Lukt het je niet om de knoop door te hakken? Blijf je twijfelen tussen een aantal hbo-studies? Onze loopbaancoaches helpen je graag verder. Lees meer over de mogelijkheden


Schrijf je in

Weet je zeker wat je wilt studeren? Schrijf je dan alvast in. Dat kan eenvoudig via Studielink, met je DigiD. Na je aanmelding nodigt de opleiding je meteen uit voor de Studiekeuzecheck.

Studiekeuzecheck

Voordat je kunt starten met je opleiding doe je eerst nog de Studiekeuzecheck. Uit de check volgt een vrijblijvend advies. Het geeft je zicht op je kans op succes in je opleiding. Lees meer over de procedure op de pagina Studiekeuzecheck

Start je studie

Zeker van je keuze? Studiekeuzecheck gedaan? Dan kun je met een gerust hart starten aan de hbo-opleiding die bij je past.