Drie studenten die een selfie nemen

Wat heb je aan meelopen?

Waarschijnlijk al voor veel scholieren verplicht op de middelbare school; een meeloopdag. Misschien totaal tegen je zin in, want ja wat is nou het nut van een meeloopdag? Is een open dag niet genoeg?

Ik was één van die mensen die totaal tegen haar zin in naar zo’n meeloopdag ging, ik wist allang wat ik wilde doen. Althans, dat dacht ik... Om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken, volgde ik een meeloopdag bij de dichtstbijzijnde hogeschool, aangezien de opleiding die ik eigenlijk wilde doen twee uur reizen was. Uiteindelijk ging ik voor de opleiding die verder weg was, maar waar ik geen meeloopdag bij gedaan had.

Foutje

Na de zomervakantie ging ik vol goede moed naar de opleiding en de school, waarvan ik overtuigd was dat dit de juiste keuze was. Maar na een aantal maanden ontdekte ik dat de opleiding toch niet was wat ik me had voorgesteld en verschoof mijn interesse. Niet alleen mijn interesse verschoof, ook realiseerde ik me dat de sfeer en de school helemaal niet bij mij paste. Ik stopte daarom met de opleiding en ging meeloopdagen doen bij verschillende opleidingen op verschillende hogescholen.

Dat de vakken binnen de opleiding uiteindelijk tegen vielen had ik misschien niet volledig kunnen voorkomen met een meeloopdag, maar wel had ik er een beter beeld kunnen krijgen. Dat ik ontdekte dat de sfeer anders was dan verwacht, was iets wat ik had kunnen voorkomen door een meeloopdag te doen. Ik had tijdens het meelopen de sfeer kunnen ontdekken van een gewone schooldag, in plaats van de sfeer van de open dag.

Perfect op mijn plek

Ondertussen zit ik in het tweede jaar van de opleiding Logistics Engineering en zit ik perfect op mijn plek. Ook begeleid ik meelopers en spoor ik mensen op open dagen aan om een meeloopdag te volgen. Niet alleen om de twee bovenstaande redenen, maar ook om het verschil in opleidingen te ontdekken. Tegenwoordig heb je ontzettend veel verschillende opleidingen op het hbo, waarvan bij sommige het verschil moeilijk toe te lichten is, maar iets is wat jezelf moet ervaren. Zelf geef ik de voorlichtingspresentatie van Logistics Engineering op open dagen en hierbij krijg ik sowieso elke presentatie de vraag; wat is nou het verschil tussen de opleidingen Logistics Engineering, Technische Bedrijfskunde en Logistics Management? We proberen hier zo goed mogelijk antwoord op te geven, maar hier zal je het beste uitkomen door een keertje mee te lopen.  

Niet twijfelen

Dus twijfel niet en zie meelopen niet als teveel moeite. Een verkeerde opleidingskeuze kan je zoveel meer tijd en stress kosten dan een aantal meeloopdagen. Via www.windesheim.nl/meelopen kun je je voor alle opleidingen op het Windesheim inschrijven voor een meeloopdag!