Drie studenten die een selfie nemen

Studiekeuze: hoofdpijn!

De keuze voor mijn vervolgstudie was niet heel moeilijk, ik wilde namelijk altijd al Verloskundige worden. Ik kwam er helaas achter dat het niks voor mij was...

Vroedvrouw

Ik kom van een stadse, luchtige middelbare school in de hoofdstad van Flevoland. De keuze voor mijn vervolgstudie was niet heel moeilijk, ik wilde namelijk altijd al Verloskundige worden. Ondanks de sollicitaties, strenge toelatingstoetsen en assessments, werd ik tot mijn verbazing aangenomen.
Ik kwam er helaas achter dat het niks voor mij was. Dit is voor de buitenwereld vaak een struikelpuntje: ‘Wat? Dat is toch het mooiste beroep dat er bestaat!’. Gelukkig begrepen medestudenten en leraren het wel (er is laatst zelfs een oud klasgenoot in de laatste periode van het laatste jaar gestopt – dat zegt genoeg) .

Gestopt, en nu?

Nadat ik gestopt was met studeren, moest ik iets anders gaan doen. Werk vinden was enorm lastig, zeker iets voor 40 uur. Uiteindelijk kwam ik bij een callcenter terecht. Vreselijk vond ik het, maar ik moest toch wat. Toen er op een gegeven moment steeds meer liegen, bedriegen en oplichten bij kwam kijken, heb ik ontslag genomen. Een voordeel hiervan is geweest dat ik me toen maar al te goed besefte dat ik echt een vak moest gaan leren, ik wou niet mijn hele leven dit soort werk doen.

Studiekeuze: hoofdpijn!

Ik wilde heel graag weer studeren, maar wat voor studie? Door het grote aanbod zag ik door de bomen het bos niet meer. Voor de klas staan kriebelde altijd wel en veel leraren op de middelbare school zeiden ook al vaak tegen mij dat in mij een docent school. Maar welk vak dan? Docent Nederlands, Engels.. het trok me allemaal niet.
Totdat ik las over de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Het leek compleet bij mij te passen en inderdaad: ik kan hier mijn ervaring met de zorg kwijt, mijn enthousiasme in de creatieve praktijklessen en mijn liefde voor het debat in de maatschappelijke lessen.

Alsof een studie kiezen nog niet moeilijk genoeg was…

Nu kwam nog de vraag op welke school. Ik heb mij aangemeld voor een meeloop dag op het Windesheim. Op een mooie zomerse dag heb ik er samen met mijn vriend een dagje Zwolle van gemaakt. In de ochtend heb ik meegelopen met de klas en in de middag hebben we de studentenstad Zwolle verkend.
Ik had eigenlijk de keuze al gemaakt, maar ik moest van mijzelf toch ook even in Amsterdam kijken. Ook maar een dagje Amsterdam dus.

Tóch Windesheim

Uiteindelijk twijfelde ik geen moment en koos ik om mijn studie te volgen aan het Windesheim.
Naar mijn idee was het echt de sfeer van de school. Ik vind Windesheim prettig, gezellig en een soort van huiselijk.
Tijdens mijn werk als Windesheim Ambassadeur hoor ik vaak: ‘nou, vertel jij mij eens waarom Windesheim de beste is’ of ‘waarom moet mijn kind naar het Windesheim en niet naar een andere hogeschool?!’. Mijn antwoord: Kom naar een open dag of doe een meeloopdag.
Het belangrijkste: kom sfeer proeven! Loop naar binnen en kijk of het wat voor jou is.

Uiteindelijk kom je dan toch bij het cliché terecht dat je altijd naar je hart moet luisteren…