Melanie Meijer

Melanie Meijer (24)

Studie:
Lerarenopleiding Gezondheidszorg en welzijn
Studiejaar:
4
Interesses:
Muziek, basgitaar spelen, koken, schrijven, vrienden & familie

Even voorstellen

Mijn naam is Melanie Meijer, ik ben 24 jaar oud en ik zit in mijn vierde studiejaar van de lerarenopleiding voor de Zorg en Welzijn sector. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik de Havo natuur/techniek en natuur/gezondheid gedaan. Ik heb voor mijn huidige studie, gestudeerd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam, maar ik heb deze opleiding niet afgerond.

Over mij

Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd muziek te luisteren & te maken, in en om het huis bezig te zijn, te koken, te schrijven en nieuwe uitdagingen uitgaan. Praten doe ik graag en veel, dus dat voor de klas staan komt helemaal goed. Ik kom het beste uit de verf als ik onder druk sta of na een grote kop koffie. Verder lach ik bijna altijd. Ik heb veel ervaring in de zorg, op Verloskundig gebied, maar ik heb ook veel gewerkt als Verzorgende IG in de thuiszorg. Tijdens mijn vorige studie heb ik veel mooie, maar helaas ook minder mooie dingen gezien. Ondanks dat ik deze studie niet volledig heb afgerond, heb ik hier ontzettend veel geleerd en ik heb er nooit spijt van gehad. Een ‘verkeerde’ studiekeuze is echt niet het einde van de wereld.

Wonen, werk & stage

Ik ben geboren in Almere en ik woon nu in Lelystad. Ik woon hier in een appartement (met tuin!) samen met mijn vriend en kat. Daarnaast ben ik vaak in Zwolle te vinden in verband met mijn studie, klasgenootjes en hier en daar een feestje. Op dit moment werk ik als Leraar in Opleiding op Deltion College in Zwolle. In mijn geval houdt dit in: zelfstandig werken, met hier en daar een beetje begeleiding en af en toe een lesbezoek. Verder ben ik gewoon volledig werknemer, alleen dan met een leer/werkovereenkomst. Verder werk ik in het promotieteam van Windesheim. Ik help hierbij mee op open dagen en avonden en geef voorlichting op beurzen en onderwijsmarkten. Op donderdag en vrijdag ga ik naar school om de laatste dingen af te ronden en om deel te nemen aan onderzoeksbijeenkomsten.

Mijn opleiding

De opleiding die ik volg is een kleine, redelijk onbekende opleiding. De lerarenopleidingen zijn nu wel bekend, maar eentje voor de zorg en welzijn sector roept vaak vragen op. Voor de meeste lerarenopleidingen kies je een vak welke je gaat geven: Nederlands, Geschiedenis etc. Echter, voor mijn opleiding kies je een sector waarin je les gaat geven: de zorg en welzijn sector. Je geeft dan veel verschillende vakken, mits ze in deze sector thuis horen. Op dit moment geef ik communicatie, loopbaan en leefstijl aan een Mbo niveau 4 opleiding. Verder geef ik ook vakspecifieke vakken die alleen op deze opleiding gegeven worden. Ik zal over veel verschillende onderwerpen gaan schrijven.

Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, stel ze dan gerust via de mail.

Blogs van Melanie Meijer