Jolien Kuiper

Jolien Kuiper (24)

Studie:
HBO - Rechten
Studiejaar:
4
Interesses:
Muziek, lezen, schrijven

Over mijn studie

Hallo allemaal en welkom bij mijn blogs. Mijn naam is Jolien Kuiper, geboren en getogen in Zwolle, en zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding HBO - Rechten. Voordat ik deze opleiding koos heb ik een kleine omweg gemaakt. Ik ben begonnen op de havo. Na het behalen van mijn diploma heb ik nog twee jaar vwo gedaan op dezelfde middelbare school. Ik moest en zou namelijk naar de universiteit. Ik begon vol goede moed aan de studie Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Helaas vielen de resultaten nogal tegen in vergelijking met de hoeveelheid werk en energie die ik er in stopte. Na een jaar ben ik gestopt. Het enige dat wél goed ging tijdens deze opleiding was het schrijven van essays, wat mij deed besluiten om na de zomer Journalistiek te gaan doen aan de Hogeschool te Utrecht. De studie ging stukken beter, ik haalde in één keer mijn propedeuse, maar ik wist eigenlijk meteen al dat er absoluut geen journalist in me schuilt. Ik heb het één maand in het tweede jaar volgehouden en toen ben ik ook met deze studie gestopt. Daarop volgde een tussenjaar waarin ik veel heb gewerkt, maar vooral ontzettend goed heb nagedacht over wat ik nou eigenlijk belangrijk vind aan een studie en wat nu eigenlijk wél bij me past. Na lang wikken en wegen kwam ik op mijn laatste opleiding: HBO - Rechten. Ik had geen betere keuze kunnen maken, ik heb het ontzettend naar mijn zin op het Windesheim en de studie (en de resultaten) voldoen aan mijn verwachtingen. Is het toch nog goed gekomen!

Over mijzelf

Ik ben een Zwolse in hart en nieren, maar ben in juni dit jaar samen met mijn vriend verhuisd naar het schattige Kampen. We wonen hier samen in een bovenwoning midden in het centrum en dit bevalt super goed! Op een levendigere plek dan in de binnenstad kan je eigenlijk niet wonen. Er is elke dag wel wat te zien en te beleven. De terrassen zijn om de hoek (net als de bioscoop), om naar de winkels te gaan hoef ik alleen maar de deur achter me dicht te trekken en ik sta midden in de winkelstraat en bijna elke dag trekt er een bruiloft onder onze ramen voorbij. Naast de studie werk ik op de vleeswaren- en kaas-afdeling bij de Jumbo in Zwolle Stadshagen. Het werk bestaat (voornamelijk) ’s avonds voornamelijk uit schoonmaken wat niet altijd even leuk is, maar de gezelligheid met collega’s op de zaterdagen maakt dat allemaal weer goed!

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk met muziek bezig. Ik speel bij twee orkesten, waarvan één in Zwolle. Bij dit orkest ben ik als klein meisje begonnen dus dit orkest heeft absoluut mijn hart. Ik ben binnen dit orkest actief in een commissie die zorgt voor de promotie van concerten en optredens en het werven van nieuwe leden. Lid zijn van een sport- of (in mijn geval) muziekvereniging tijdens je studententijd is super leuk! Je hebt weer eens even wat andere contacten dan alleen op school en het is ontspannend na een drukke dag studeren.

In mijn blogs zal ik jullie vertellen over mijn studiekeuze, de studie HBO - Rechten, het zoeken naar woonruimte als student en nog veel meer! Dus heb je vragen? Mail me gerust of stel je vraag via Twitter.

Blogs van Jolien Kuiper