Studenten aan het praten in het park

Welkom bij ComNow!

Als allerlaatste major van de opleiding Communicatie werk ik een halfjaar op de communicatieafdeling ‘ComNow’. Dé ultieme challenge om te kijken of we helemaal klaar zijn voor het afstuderen…

Wat is ComNow?

ComNow is een leerwerkbedrijf van Windesheim waarin vierdejaars Communicatiestudenten in projectgroepen werken aan projecten van ComNowechte opdrachtgevers. Tijdens deze projecten werk je aan de vijf belangrijkste competenties die je als communicatieprofessional moet bezitten: onderzoeken, analyseren, creëren, schrijven en presenteren. Hier wordt iedereen aan het eind ook op beoordeeld.

In het begin van het semester waren er verschillende pakketten met opdrachten beschikbaar en mocht je je voorkeur aangeven voor het pakket wat je het leukst leek. Op basis daarvan werden de groepen ingedeeld en gingen we meteen aan de slag!

Elke groep heeft een projectcoach met wie wekelijks wordt vergaderd over de voortgang. Voor de rest worden we helemaal in het diepe gegooid en zij wij als groep verantwoordelijk voor het contact met de opdrachtgever, plan van aanpak maken, onderzoek doen en een mooi eindresultaat opleveren. Tussendoor krijgen we ook nog colleges over bijvoorbeeld groepssamenwerking, onderzoek en spelling. Druk, druk, druk…

Toffe opdrachten

Onze allereerste opdrachtgever was Fietsweek Zwolle. Het organisatieteam wilde graag meer aandacht creëren voor het jaarlijkse Student in actie bij ComNowFietsfestival dat eind september plaatsvond. Wij mochten daarbij helpen en maakten een Instagram-account, vulden de website met blogs, maakten een promotievideo en verzonnen leuke posts voor hun social media. De opdrachtgever was heel erg tevreden over onze inzet. Daar doen we het voor!

Daarnaast kan ook de Calo van Windesheim onze hulp goed gebruiken: zij organiseren een lustrumfeest voor hun 70-jarig bestaan, inclusief een Glazen Huis om geld op te halen voor War Child. Aan ons de taak om het evenement in de spotlight te zetten, zodat er zoveel mogelijk Calo-studenten en alumni naartoe komen. We richten ons voornamelijk op promotie via social media en zijn hard bezig met het inrichten van een nieuw Instagram-account voor de Calo.

Naast dit project hebben we nóg een opdracht vanuit Windesheim gekregen. Op de open dagen wordt altijd een voorlichting gegeven over de opleiding Communicatie. De opleiding wil graag dat deze voorlichtingen aansprekender en interessanter gemaakt worden. Wij mogen helemaal zelf invullen hoe we dat gaan aanpakken.

Benieuwd hoe ons kantoor eruit ziet? Loop eens een keer langs X0.27 (de gang tussen het X-gebouw en de koffiecorner van het T-gebouw) of check de website!