Drie studenten die een selfie nemen

Op studiereis naar Dublin

Gave bedrijven bezoeken, struinen door de straten op zoek naar de leukste pubs en zelf het perfécte Guinness-biertje tappen: ik mocht voor vier dagen de cultuur van Ierland proeven!

Toen we voor onze studiereis voor de communicatie-community ComNow mochten kiezen tussen Sarajevo en Dublin, Bij Google in Dublintwijfelde ik geen moment. Ierland staat al zo lang op mijn lijstje van landen waar ik graag naartoe wil. Het leek me interessant om te ontdekken of er veel cultuurverschil zou zijn tussen ons land en een land dat zo dichtbij ons ligt.

Naar Google!

Natuurlijk was Dublin niet alleen feesten: we gingen ook op bezoek bij meerdere bedrijven, waaronder het hoofdkantoor van Google. Supergaaf, want voor ons als communicatiestudenten is Google een enorm voorbeeld.

We werden ontvangen door een Nederlandse man die in het kantoor werkte en hij nam ons meteen mee voor een uitgebreid ontbijt in het restaurant van Google (waar medewerkers altijd gratis mogen eten!). Daarna liet hij ons wat dingen zien en mochten we hem vragen stellen over hoe het was om te werken bij Google. Natuurlijk mocht hij niet teveel vertellen over waar Google nu mee bezig is, maar alsnog was het heel leuk om een keer in zo’n hoofdkantoor te zijn geweest.

DublinDrinkcultuur

De stad heeft een rijk uitgaansleven: Dublin telt maar liefst 740 pubs. Elke avond stond er bij ons dus wel een ‘pubcrawl’ op het programma. Ik stond er versteld van hoeveel mensen al rond het middaguur met een halve liter Guinnessbier in hun hand in de pubs en cafés te vinden waren. Veel drinken is daar echt heel normaal, de Ieren beginnen er al van jongs af aan mee.

Over Guinness gesproken: we hebben ook een bezoek gebracht aan het Guinness Storehouse. Daar kon je in een interactieve experience zien hoe het beroemde Ierse biertje gebrouwen werd. Je kon er ook je eigen biertje tappen en een certificaat verdienen… Helemaal bovenin het gebouw was een panoramabar met uitzicht over heel Dublin, waar je ook nog een gratis Guinness kon scoren.

Escaperoom

We sloten de reis af met een escaperoom. We waren met twee groepen en moesten strijden tegen elkaar in kamers naast elkaar. Als het je lukte om, na alle puzzels te hebben opgelost, de grote deur op tijd te ontgrendelen, belandde je in de kamer van je tegenstanders! Het succespercentage was slechts 15-20%. Het is ons dan ook niet gelukt: bij de eerste kamer hadden we 20 minuten over, maar bij de tweede waren we 10 seconden te laat… 

Dublin, ik heb van je genoten. Zoveel zelfs dat ik bij thuiskomst 14 uur achter elkaar moest bijslapen. Volgens mij zegt dat wel genoeg!