Daniel Kolpa

Daniel Kolpa (18)

Studie:
Teachers College
Studiejaar:
2
Interesses:
Breakdance, capoeira, filmen, fotografie, reizen

Ik ben Daniel Kolpa en ben 18 jaar. Ik woon nog thuis in Hilversum, dus reis elke dag op en naar school en stage. Na geslaagd te zijn voor de havo ben ik gelijk begonnen aan het Teachers College. Werken met kinderen dat is wat ik wilde doen, dat wist ik eigenlijk vrij snel al. Wel was ik klaar met het feit dat anderen voor mij grotendeels bepaalden wat ik moest leren. Gelukkig kwam ik op dat moment het Teachers College tegen.

Het Teachers College is een variant van de Lerarenopleiding Basisonderwijs en de lerarenopleidingen voor voortgezet onderwijs, en bestaat pas 2 jaar. In het Teachers College focus je in eerste instantie op je persoonlijke ontwikkeling: Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Wat heb ik nodig om een goede docent te worden? Iedereen heeft verschillende antwoorden op die vragen en daarom krijgen we ontzettend veel ruimte om zelf vorm te geven aan onze opleiding. Wij zijn als studenten dan ook direct betrokken met het ontwerpen van onze eigen opleiding. Gaat er iets op een manier die wij anders willen, dan gaan wij met de docenten aan tafel om te kijken hoe het anders kan. Na die 1,5 jaar kies je of je het basis en/of voorgezet onderwijs in wil gaan. Ik heb gekozen voor het basisonderwijs. Het grootste verschil zit er voor mij in dat wij op het Teachers College grote vrijheid hebben: er wordt niet voor jou besloten wat je moet gaan doen. Dat is iets dat mij heel erg aan spreekt.

Waar ik op school al de ruimte krijg om veel met mijn eigen talenten bezig te zijn doe ik dit ook graag in mijn vrije tijd. Zo train ik 4 keer in de week en is er bijna nooit een week waarin mijn camera niet aangeraakt wordt. Verhalen overbrengen via beeld is iets waar ik veel mee bezig mee ben. Om die reden zal ik dan ook 2 vlogs per maand voor jullie maken over mijn leven als een Teachers College student. Hebben jullie vragen dan kunnen jullie mij altijd bereiken via mail of Twitter.

Blogs van Daniel Kolpa