Student voor een scrumbord met plakbriefjes

Huisvesting

Zoek je woonruimte in Zwolle? Dan is de Stichting Studenten Huisvesting (SSH) je startpunt.

Zoek je woonruimte in Zwolle?

Als student op zoek naar woonruimte in Zwolle? Dan is de Stichting Studenten Huisvesting (SSH) je startpunt. Deze woningbouwvereniging richt zich specifiek op studenten. Op de website van SSH vind je het gehele studentenwoningaanbod in Zwolle en Kampen.

Ruim 1000 kamers

SSH biedt meer dan 1000 studentenkamers en –appartementen in Zwolle aan. Van grote studentencomplexen als Lunenstraat met allerlei voorzieningen tot kamers in kleinere panden aan de Vondelkade of Buitenkant. Sinds eind 2014 kun je ook je eigen studentenwoning betrekken aan het Talentenplein. Dit complex staat op hoek Burgemeester Roelenweg/Pannekoekendijk.

Digitaal loket

Sshxl.nl is niet alleen zoekportaal. De site dient ook als digitaal loket waarbij studenten online kunnen reageren op woonruimte, een huurcontract kunnen tekenen en hun huur kunnen opzeggen. SSH is een landelijk portaal. Dit betekent dat je als student ook kan reageren op studentenwoningen in andere steden. Zonder aparte inschrijving. Ook blijf je automatisch ingeschreven staan bij SSH tot je 30ste verjaardag.

Vul het inschrijfformulier in als je in aanmerking wilt komen voor een studentenwoning in Zwolle.

Talentenplein

De nieuwbouw op het Talentenplein bestaat uit ruim 350 studentenwoningen met eigen badkamer, toilet en keuken. De huurprijzen zijn ongeveer 350 euro. Het is mogelijk hiervoor huurtoeslag aan te vragen. Er is ook een fysiek SSH-loket bij de nieuwbouw.
Blogger Chloe schreef over de studentenwoningen, lees haar verhaal.

Contact

Neem voor meer informatie over studentenhuisvesting in Zwolle en de nieuwbouw van het Talentenplein contact op met de SSH. Kijk ook bij de meest gestelde vragen over wonen in Zwolle op de site van de SSH.

Particuliere sector

Je kunt natuurlijk ook een kamer zoeken via de particuliere sector. Voorbeelden zijn kamer.nlkamers.nl, kamernet.nlkamersinnederland.nl en Huurwoningen.nl.

Blog over hospiteren

Elyse studeert Communicatie en vertelt je in haar blog hoe je het beste kunt hospiteren. Ook schreef ze over hoe je een goede kamer kunt vinden in Zwolle.