Studenten zitten op het gras

Studeren in Zwolle

Daar ben je dan. Klaar voor een nieuwe stap in je leven: studeren bij Windesheim! We hopen dat je een geweldige studietijd hebt bij ons.

Zwolle studentenstad!

Zwolle leeft! Studeren in Zwolle betekent gegarandeerd een leuke studententijd. Het is een bruisende studentenstad met veel aansprekende evenementen zoals het grootste Bevrijdingsfestival van ons land, het RTL Viert de Zomer concert, het Stadsfestival, Dancetour en nog veel meer. In de historische binnenstad zijn veel gezellige cafés en restaurants gevestigd en zijn de uitgaansmogelijkheden ontelbaar. Op www.zwollestudentenstad.nl krijg je in één oogopslag een goede indruk van de verschillende mogelijkheden van onze stad.

Introductie: de Bruisweken

De Bruisweken zijn de introductieweken voor alle nieuwe studenten van Zwolle. Drie dagen lang (maandag 28 augustus t/m woensdag 30 augustus 2017) organiseert Buro Ruis leuke activiteiten in de binnenstad. Zo leer je je medestudenten goed kennen. Je ontdekt al snel dat Zwolle een supergezellige en sfeervolle stad is met een mooi historisch centrum. Er zijn veel cafés, bioscopen, theaters en culturele evenementen. Daar maken we dan ook gretig gebruik van. We gaan bijvoorbeeld op kroegentocht en voordat je het weet zit je gezellig te kletsen in studentensoos Het Vliegende Paard.

Lees meer over de Bruisweken

Studentenverenigingen en -vakbonden

Studentenverenigingen zijn the place to be als je snel in het studentenleven wilt duiken. In Zwolle zijn veel studentenverenigingen waaruit je kunt kiezen.

Wil je je stem laten horen bij een studentenvakbond? Dat kan in Zwolle ook maar ook bij de landelijke vakbond voor studenten.

Lees meer over studentenverenigingen en -vakbonden

Ontdek Zwolle

Zwolle is een stad vol creatieve studenten en innovatieve ondernemers. In de binnenstad valt veel te beleven met hippe concept stores, vele restaurants en gezellige cafeetjes. Meer weten? Bekijk het filmpje: