Studenten zitten buiten gras achtergrond

Studeren in Zwolle

Daar ben je dan. Klaar voor een nieuwe stap in je leven: studeren bij Windesheim! We hopen dat je een geweldige studietijd hebt bij ons.

Zwolle studentenstad!

Je studententijd moet onvergetelijk worden! Dynamisch, bruisend en succesvol. Het is dé tijd van leren, creëren en je laten inspireren. In Zwolle voel je je al snel welkom. Je vindt je weg er zo. Creatieve studenten, innovatieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers weten elkaar makkelijk te vinden. Op elk gebied. Jij wilt groeien? Zwolle ook! Daarom gunnen we jou kansen en helpen we elkaar vooruit. Zwolle heeft een bruisende binnenstad waar je je nooit hoeft te vervelen. Ben jij dol op stappen en lekker uitgaan of op shoppen? Dan zit je goed in Zwolle. Ook op cultureel gebied zal Zwolle je niet teleurstellen. Denk maar aan het Bevrijdingsfestival of concerten in Hedon. Lees hier meer over studeren in Zwolle.

Introductie: de Bruisweken

De Bruisweken zijn de introductieweken voor alle nieuwe studenten van Zwolle. Drie dagen lang organiseert Buro Ruis leuke activiteiten in de binnenstad. Zo leer je je medestudenten goed kennen. Je ontdekt al snel dat Zwolle een gezellige en sfeervolle stad is met een mooi historisch centrum. Er zijn veel cafés, bioscopen, theaters en culturele evenementen. Daar maken we dan ook gretig gebruik van. We gaan bijvoorbeeld op kroegentocht en voordat je het weet zit je gezellig te kletsen in studentensoos Het Vliegende Paard.

Bruisweken 2019: maandag 26 t/m woensdag 28 augustus.

Lees meer over de Bruisweken

Studentenverenigingen en -vakbonden

Studentenverenigingen zijn the place to be als je snel in het studentenleven wilt duiken. In Zwolle zijn veel studentenverenigingen waaruit je kunt kiezen.

Wil je je stem laten horen bij een studentenvakbond? Dat kan in Zwolle ook maar ook bij de landelijke vakbond voor studenten.

Lees meer over studentenverenigingen en -vakbonden

Ontdek Zwolle met Rico