Student die je aankijkt

Studeren en stage lopen in het buitenland

Een half jaar in het buitenland studeren of stage lopen? Dat is niet alleen een prachtige ervaring waarbij je andere culturen leert kennen, ze staan ook uitstekend op je cv.

Studeren in het buitenland

Elk jaar gaan honderden Windesheimstudenten naar het buitenland voor studie of studie gerelateerde projecten.
Waarom? Bekijk onze 5 redenen waarom iedereen een tijdje in het buitenland zou moeten studeren.

Bij de meeste opleidingen kun je een deel van je studie (één of twee semesters) in het buitenland volgen. Windesheim heeft afspraken met zo’n 250 hogescholen en universiteiten over de hele wereld waar je als student  naartoe kunt. Zo kun je als business student je kennis over marketing vergroten door een semester in Barcelona te sturen. Of wil je als IT student je vakkennis bijspijkeren op het gebied van app development in Japan: De wereld ligt aan je voeten bij Windesheim.

Stage in het buitenland

Veel opleidingen hebben goede adressen voor een stage in het buitenland, maar je kunt uiteraard ook zelf op zoek naar een interessante organisatie. Verder zijn er diverse kortdurende projecten die onze studenten bij bedrijven en organisaties doen, vaak samen met studenten van een buitenlandse hogeschool of universiteit. 

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding draagt bij aan het succes van je buitenlandse avontuur. Hier kan het International Office je bij helpen. Bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een beurs voor studie of stage in het buitenland. Meer weten? Neem contact op met het International Office.

Internationale projecten

International Sustainable Development

Wil je graag een half jaar helpen in een ontwikkelingsland? Wij hebben projecten in Suriname, Cambodja, Zuid-Afrika, Gambia, Zambia en Indonesië (Bali). Studenten van veel verschillende opleidingen kunnen hier terecht: Social Work, Verpleegkunde, Educatie, Business, HRM, Media, Recht, Techniek, Bouwkunde, ICT en meer! Lees meer.

Sport, Therapy and Empowerment

Wil je met sport, bewegen of therapie een bijdrage te leveren aan het verleggen van grenzen van kwetsbare groepen? We hebben in projecten in verschillende landen in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en Azië die speciaal bedoeld zijn voor onze studenten aan de sport- en bewegingsopleidingen. Lees meer

Ervaringen van studenten

Isa, derdejaars pabo, studeert vijf maanden in Jönköping in Zweden. Ze volgt daar de minor Internationalisering. Lees meer.

Anne, studente bedrijfskunde, reist mee met de Volvo Ocean Race, de grootste zeilwedstrijd ter wereld. Lees meer

Joost, derdejaars student Bedrijfskunde, loopt stage in Costa Rica op een Spaanstalige school. Lees meer

Pedagogiekstudente Eline Visser loopt stage in Nieuw-Zeeland, bij een welzijnsorganisatie. Lees meer

Kijk ook op Instagram