Voor X langslopend

Studeren in het buitenland

Een deel van je studie in het buitenland volgen? Of over de grens stagelopen? Collega’s van International Office Windesheim vertellen je alles hierover.

Studeren en stage lopen in het buitenland

Bij de meeste opleidingen kun je een deel van je studie in het buitenland volgen. Of over de grens stage lopen.
Wil je meer hierover weten? Onze collega’s van International Office Windesheim vertellen je graag meer over de mogelijkheden en helpen je bij het aanmelden.
Daarnaast heeft elke opleiding een coördinator die zich bezig houdt met studie en stage in het buitenland. Hij of zij kan je helpen met het voorbereiden.

Meer weten? Neem contact op met International Office Windesheim

Studentenprojecten

Lees hier meer over een aantal bijzondere projecten die onze studenten hebben uitgevoerd in het buitenland.

Ikea in China

Twee studenten reisden naar Ikea in Bejing en zetten daar hun tanden in een logistiek vraagstuk. Elke dag komen er zeven zeecontainers vol goederen binnen bij Ikea Bejing, die alleen ’s nachts gelost mogen worden. Hiervoor is een goede logistiek nodig. Onze studenten moesten kijken waar dingen fout gingen en hoe ze dat konden verbeteren. Ikea Bejing was zo tevreden dat ze nu met ons samenwerken voor stages en afstudeerprojecten. Nog meer studenten kunnen dus naar China!

Stichting Esperanza Bolivia

Studenten Eefje van Meurs en Elske van de Glind volgen de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en liepen in 2006 drie maanden stage in een Boliviaans weeshuis: ‘Wat we daar zagen raakte ons en we besloten om een opvanghuis op te zetten voor kinderen die moeilijk naar school konden komen. Sommige kinderen moeten wel zes uur lopen, anderen zijn te arm of gehandicapt. We hebben een stichting opgericht en gingen naar de notaris en regelden alle papieren. In 2007 gingen we voor vijf maanden terug naar Bolivia met onze plannen.‘ Het opvanghuis is er inmiddels. De kinderen wonen daar en krijgen les en hebben zo meer kans op een betere toekomst.

Studenten werken samen in Ethiopie

Zestien studenten van verschillende opleidingen werken viereneenhalve maand aan het project Andelay in Ethiopie. Andelay betekent 'samen' in het Amhaars, de taal van Ethiopie. Het project verbetert de leefomstandigheden van blinden, doven, slechtzienden, ex-prostituees, oorlogsveteranen en andere mensen die mindere kansen hebben. Wat doen onze studenten daar? Ze geven workshops aan sportleraren. En ze kijken hoe de de medische zorg voor oorlogsveteranen en blinden is en nemen maatregelen om die zorg te verbeteren. VBerder helpen ze vrouwen met het opvoeden van hun kinderen en bespreken eventuele problemen.