Topsport ambitie combineren met een hbo-opleiding bij Windesheim

Niet kiezen tussen mijn sport of mijn studie

Hoi, ik ben Imke, 18 jaar oud en ik studeer Bedrijfskunde MER aan de hogeschool Windesheim in Zwolle. Naast mijn studie doe ik aan topsport: endurance.

Topsportbegeleiding Windesheim. Sporten op hoog niveau en toch studeren.

Ik vergelijk endurance altijd met marathonlopen maar dan te paard. De wedstrijden lopen op tot maximaal 160 kilometer op een dag waarbij je de hele dag samen met je paard onderweg bent door de natuur. Omdat de sport in Nederland niet heel bekend is reis ik met mijn ouders en paarden de hele wereld over om aan wedstrijden mee te doen. Wat is er nou mooier dan het kunnen combineren van je sport, reizen en samen zijn met je familie? Voor mij niks!

Om mijn sport en de studie met elkaar te kunnen combineren ben ik op zoek gegaan naar een school die rekening houdt met mijn ambitie als topsporter. Ik ben elke dag wel bezig met het trainen en verzorgen van de paarden en ga regelmatig een tijdje naar het buitenland voor wedstrijden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Windesheim omdat deze hogeschool een topsportregeling heeft. Wanneer ik dan tijdens de tentamenweek een wedstrijd heb kan ik mijn tentamens verplaatsen. De meeste docenten van Windesheim zijn enorm enthousiast en behulpzaam. Heb je een les gemist dan willen ze je best wat materiaal doorsturen via de mail. Topsporters op Windesheim mogen daarnaast ook gebruik maken van faciliteiten zoals de sportschool op de campus, krijgen de mogelijkheid om lessen te verplaatsen of hun lesjaar te verspreiden over een langere tijd en krijgen de kans om een topsportbeurs te ontvangen. Ik ben heel erg blij dat ik niet hoef te kiezen tussen mijn sport of mijn studie maar dat ik die twee kan combineren.