Twee studenten buiten die lachen

Ik pak elke minuut!

Esmée – derdejaars Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding: ‘Ik voetbal bij PEC Zwolle, in de eredivisie.

Esmee voetbalt op topniveau dankzij de topsportregeling van Windesheim

Ik voetbal bij PEC Zwolle, in de eredivisie. Ik train vijf keer per week en daarnaast speel ik elke vrijdag een wedstrijd. Gelukkig zijn de trainingen ’s avonds, daardoor kan ik overdag gewoon colleges volgen. Wel zijn er ’s avonds soms tentamens, dat kan dan niet. Of vorig jaar, toen ik met het Nederlands elftal een week op trainingskamp was. Zal je net zien, precies in de tentamenweek! Dan komt de Topsportregeling goed van pas, daarmee kan ik de tentamens op een ander moment maken.

Elke minuut die ik heb pak ik voor studie of sport! Ik woon op kamers en dat scheelt: in 10 minuten ben ik thuis en kan ik meteen door naar training. Ik wil mijn studie in vier jaar afronden en tot nu toe gaat dat goed! Met vrouwenvoetbal verdien je niet zoveel. En tijd voor een baantje is er niet. Daarom krijg ik ook een Topsportbeurs. Daarmee krijg ik een bijdrage voor mijn studie én voor mijn sport.’

Inmiddels heeft Esmee een contract weten te bemachtigen bij de Engelse club West Ham United. Lees hier het hele artikel op nos.nl.