Drie studenten die door een loopbrug lopen

Voor wie?

Honours Programmes zijn bedoeld voor elke student, maar de ervaring leert dat studenten die hierin geïnteresseerd zijn vaak een aantal zelfde kenmerken hebben.

Elke student is uniek, maar er zijn wel een paar overeenkomsten tussen honours studenten. Vaak zijn ze nieuwsgierig, willen ze onderzoeken, ervaren en experimenteren. Ze zijn hoog gemotiveerd, creatief en ambitieus en willen zelf kunnen bepalen. De vrijheid die ze krijgen waarderen ze.

Vaak doen ze vrijwilligerswerk, iets naast de studie omdat ze dat belangrijk en betekenisvol vinden. Tegelijk kunnen ze perfectionistisch zijn en niet altijd overtuigd zijn van wat ze kunnen; bescheiden, verlegen. Maar ze hebben een hekel aan bureaucratie, zeker als het nieuwe ervaringen in de weg staat. Ze willen samenwerken met studenten van andere opleidingen en durven uit hun comfortzone te stappen.

Ben jij een student die extra uitdaging zoekt? Die extra lessen wil volgen, gewoon omdat je leren en werken met andere studenten leuk vindt? Om aan een Honours Programme deel te nemen moet je echt gemotiveerd zijn. Het is niet niks om naast je studie nog een programma te volgen in de avonduren. Daarnaast wordt er ook echt wel van je gevraagd te reflecteren op wat je wilt, wat je kunt, wat je los moet laten en waar je voor wilt gaan. Dat is een individuele zoektocht waar we je natuurlijk bij begeleiden, maar jij moet je keuzes daarin maken.

Bekijk ook de informatie over de Honours leeromgeving waar je terugziet wat je leert in video's.

Wie is jouw docent in een Honours Programme?

Docenten verbonden aan Honours Programmes houden er van studenten uit te dagen, ze aan het denken te zetten. Dat betekent ook dat ze zichzelf bevragen en bevraagd kunnen worden.

Als je als docent verbonden bent aan Honours Programmes dan wil je studenten de ruimte geven, ze uitdagen en nieuwsgierig maken zodat ze zelf op onderzoek gaan. Je wilt studenten zelf de verantwoordelijkheid geven in het bepalen van de aanpak en leerroute; dat vraagt om wederzijdse samenwerking.

Docenten zijn helder over de criteria en wat zij verwachten. Ze zijn bevlogen, eerlijk en oprecht. Ze hebben niet de wijsheid in pacht, mogen bevraagd worden en zijn een uitdagende coach voor de studenten.