Drie studenten die door een loopbrug lopen

Technology and Society

In dit programma verbinden deelnemers maatschappelijke vraagstukken aan technologische ontwikkelingen.

Bijvoorbeeld: hoe verandert de economie door de komst van de bitcoin? Hoe verandert de zorg door de komst van de zorgrobots? Hoe verandert de infrastructuur door de komst van de zelfrijdende auto?

Studenten van het Honours programme

Het Honours Programme Technology and Society

De invloed die technologie heeft op de samenleving is groot en lijkt steeds groter te worden. Wil jij je meer bewust worden van de betekenis van technologie voor de maatschappij? Wil jij meer weten over de rol die de maatschappij speelt bij de ontwikkeling van technologie? Wil jij je verdiepen in de invloed die jij zelf kunt hebben op technologische ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Dan bieden wij je een unieke en uitdagende leerervaring aan, naast je reguliere studie: het Honours Programme Technology and Society.

Tijdens het volgen van dit Honours Programme ga je bezig met thema’s als robotica en smart world. Deze onderzoek je, samen met studenten van verschillende richtingen, vanuit een aantal perspectieven. Perspectieven die aan de orde komen zijn historisch, sociologisch, psychologisch, ethisch, HR, zingeving en futurologisch perspectief. Dit doe je onder andere door een project uit te voeren waarbij je met een multidisciplinaire groep studenten een ontwerp maakt voor een techniek die een oplossing biedt voor een maatschappelijk vraagstuk.

Meerwaarde van dit Honours Programme

Gedurende deze studie werk je aan de ontwikkeling van je eigen talenten. Je denkt bijvoorbeeld na over jouw bijdrage aan de maatschappij, kijkend vanuit de verschillende behandelde perspectieven in relatie tot jouw talenten.  

Daarnaast doet dit Honours Programme een groot beroep op je analytische vaardigheden. Je leert nauwkeuriger te kijken, goed na te denken over jezelf, techniek en maatschappij en daarmee antwoord te geven op techniek-filosofische vraagstukken. Af en toe wordt je wereldbeeld op de kop gezet.

Verder levert dit programma je een breed netwerk op van studenten en afgestudeerden uit diverse disciplines bij wie je gemakkelijk terecht kunt voor vragen. Het is een levende community.

Studenten vanuit alle opleidingen kunnen meedoen aan dit programma. Technische voorkennis is niet noodzakelijk.  

Voor wie

Als je meer wilt weten over de betekenis van technologie op de maatschappij? Als je je wilt verdiepen in de invloed die jij zelf kunt hebben op technologische ontwikkelingen? Ben je nieuwsgierig, wil je samenwerken met studenten van andere opleidingen en wil je extra uitdaging naast je studie? Dan biedt dit programma je een unieke en uitdagende leerervaring. Samen kom je tot creatieve oplossingen en technische voorkennis is niet noodzakelijk.