Drie studenten die door een loopbrug lopen

Technology and Society

In dit programma verbinden deelnemers technische mogelijkheden aan maatschappelijke vraagstukken.

Bijvoorbeeld: Hoe verandert de economie door de komst van de bitcoin? Hoe verandert de zorg door de komst van de zorgrobots? Hoe verandert de infrastructuur door de komst van de zelfrijdende auto? Is alles wat we kunnen ook wenselijk?

Studenten van het Honours programmeHet Honours Programme Technology and Society

Je gaat aan de slag met thema’s als robotica en smart world. Deze onderwerpen bekijk je van alle kanten, je onderzoekt en ontdekt het onderwerp vanuit psychologisch, sociologisch, filosofisch, futurologisch en ethisch perspectief.
Je leert hoe je een design onderzoek naar maatschappelijke vragen kunt opzetten en uitvoeren. Daarnaast leer je schrijven op een niveau waarmee je een artikel kunt publiceren in een (vak)blad. Je neemt aan dit programma deel naast je reguliere opleiding.

Meerwaarde van dit Honours Programme

Als je overweegt een master te gaan doen is dit programma een mooie voorbereiding omdat er veel aandacht is voor onderzoek en schrijven. Daarnaast levert het een breed netwerk op van studenten en afgestudeerden uit diverse disciplines wat in de toekomst handig kan zijn. In dit programma werk je samen in multidisciplinaire teams, met studenten die inbreng leveren vanuit hun eigen studie, wat je scope kan verbreden. Daarnaast is er aandacht voor je individuele leerproces en werk je aan je eigen talenten en ontwikkeling.

Voor wie

Als je meer wilt weten over de betekenis van technologie op de maatschappij? Als je je wilt verdiepen in de invloed die jij zelf kunt hebben op technologische ontwikkelingen? Ben je nieuwsgierig, wil je samenwerken met studenten van andere opleidingen en wil je extra uitdaging naast je studie? Dan biedt dit programma je een unieke en uitdagende leerervaring. Samen kom je tot creatieve oplossingen en technische voorkennis is niet noodzakelijk.