Drie studenten die door een loopbrug lopen

Sustainable Society

Het Honours Programme Sustainable Society kun je volgen in Almere.

Sustainable Society gaat over het creëren van een duurzame maatschappij. We moeten onze wereld zo inrichten dat wij er met plezier gebruik van kunnen maken, maar de generaties na ons ook. Als leidraad gebruiken we de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Veel mensen denken direct aan het milieu als het om duurzaamheid gaat. Maar bijvoorbeeld, de kwaliteit van onderwijs, het terugdringen van honger en armoede en verantwoorde consumptie en productie zijn net zo belangrijk. En om het allemaal nog complexer te maken blijken de doelen ook nog met elkaar verweven te zijn.

Het Honours Programme Sustainable Society

Het Honours Programme Sustainable Society heeft onze maatschappij als speelveld. Je gaat aan de slag met projecten in onze directe omgeving. Een opdracht als Maatschappelijke Diensttijd: hoe kun je dat invoeren? Of een opdracht als Lelystad Airport: hoe kun je alles rond het vliegveld op een duurzame manier inrichten? Daarnaast word je uitgedaagd om zelf een product te creëren. Wat vind jij belangrijk? Wat kun je goed? Wat wil jij bijdragen? In dit traject krijg je verschillende tools aangereikt waarmee je jouw product vorm kunt geven én kunt realiseren.

De leeromgeving

In dit Honours Programme word je uitgedaagd om aan leerdoelen te werken die jij belangrijk vindt. Zeven door ons geformuleerde learning outcomes dienen hiervoor als leidraad. De arena waarin je creatief aan het werk gaat is onze eigen maatschappij. Je werkt in een omgeving met studenten van allerlei verschillende studies aan opdrachten met veel verschillende aspecten. In dit traject leer je andere perspectieven kennen en waarderen. Het samen leren is een belangrijk aspect.

Meerwaarde van dit Honours Programme

In het eerste deel werk je interdisciplinair in een groep studenten van verschillende studierichtingen aan een complexe opdracht van een bedrijf of overheidsinstelling. Je formuleert zelf met je groepje binnen het probleemgebied je eigen opdracht en werkt dit vervolgens uit. In het tweede deel ga je je eigen product definiëren binnen het speelveld dat onze maatschappij biedt. Hiervoor moet je erachter komen wat jij belangrijk vindt, waar jij goed in bent en waar jij een bijdrage aan wilt leveren. Dit traject wordt aangevuld én verrijkt met workshops en gastsprekers.

Voor wie

Wil je experimenteren? Wil je jouw ideeën in de samenleving laten landen? Ben je nieuwsgierig, wil je samenwerken met studenten van andere opleidingen en wil je extra uitdaging naast je studie? Dan biedt dit programma je een unieke en uitdagende leerervaring.