studiesucces

New Towns

Het Honours Programme New Towns kun je volgen in Almere.

Nieuwe steden zijn op de tekentafel ontstaan en niet organisch gegroeid, zoals Almere, maar ook Dubai. Nieuwe steden ‘tikken’ vaak net even anders dan organisch gegroeide steden en bieden vaak andere kansen en uitdagingen.

Een vraag bij nieuwe steden is bijvoorbeeld in hoeverre ze maakbaar zijn of hoe alle nieuwkomers zich met elkaar kunnen verbinden. Kun je uitdagingen van de hedendaagse samenleving in een nieuwe stad op een andere manier benaderen en aanpakken? Biedt het andere oplossingsmogelijkheden?

Het Honours Programme New Towns

Het Honours Programme New Towns heeft zogenaamde New Towns als speelveld. New Towns zijn op de tekentafel ontstaan en zijn niet zoals de meeste steden langzaam organisch gegroeid. Voorbeelden van New Towns zijn Almere, Lelystad, Dubai en Brasilia. Bij New Towns moet je niet denken aan enkel de gebouwde omgeving maar ook aan de samenstelling van de bevolking en de periode wanneer de stad is ontstaan. Dit draagt allemaal bij aan de unieke kenmerken van een New Town.

De leeromgeving

In dit Honours Programme word je uitgedaagd aan leerdoelen te werken die jij belangrijk vindt. Zeven door ons geformuleerde learning outcomes zijn hier een leidraad voor. De arena waarin je creatief aan het werk gaat is New Towns. Je werkt in een omgeving met studenten van allerlei verschillende studies aan opdrachten met veel verschillende aspecten. In dit traject leer je andere perspectieven kennen en waarderen. Het samen leren is een belangrijk aspect. 

Meerwaarde van dit Honours Programme

In het eerste deel ga je je eigen project definiëren binnen het speelveld dat een New Town biedt. Hiervoor moet je er achter komen wat jij belangrijk vindt, waar jij goed in bent en waar jij een bijdrage aan wilt leveren. Dit traject wordt gelardeerd met workshops en gastsprekers. In het tweede deel werk je interdisciplinair in een groep aan een ingewikkelde authentieke opdracht van een bedrijf of overheidsinstelling. 

Voor wie

Wil je experimenteren? Wil je jouw ideeën in de samenleving laten landen? Ben je nieuwsgierig, wil je samenwerken met studenten van andere opleidingen en wil je extra uitdaging naast je studie? Dan biedt dit programma je een unieke en uitdagende leerervaring.