Oud-student aan het woord

Hanna Wapenaar

Lees het verhaal van Hanna Wapenaar, oud-student van de opleiding Godsdienst-Pastoraal Werk van Windesheim.

Hanna Wapenaar‘Die boeken gaan mee!’

Bij het uitzoeken en inpakken van spullen voor mijn verhuizing naar Zuid-Afrika moest ik goed bedenken wat mee kon. Mijn studieboeken gingen zeker mee, want wie weet komen ze nog van pas! Ik werk nu al geruime tijd voor Kerk in Actie, ben uitgezonden naar een partnerorganisatie in Zuid-Afrika en mijn boeken heb ik al een paar keer uit de boekenkast gehaald.

Tijdens de studie hadden we het over 'interculturele communicatie', ik was daar destijds sceptisch over: je kunt zoiets niet uit een boek leren, je moet het meemaken! Maar nu ben ik blij dat ik het boek over dit onderwerp toch nog heb, het is prettig om soms wat literatuur erop na te kunnen slaan om niet alleen maar op praktijkvoorbeelden te rusten.

De opleiding ‘Geloof, cultuur en samenleving’ heeft me geholpen door zowel een theoretisch kader te scheppen als een praktische kant. Binnenkort komt er een hoofdstuk van mij in een boek over 'Liturgy from a globalized African perspective', want een collega aan de universiteit hier in Pietermaritzburg wilde heel graag een contributie van mij. Raad eens waar een aantal van mijn bronnen vandaan komen!

Hanna Wapenaar,
Oud-student voltijdopleiding Godsdienst-Pastoraal Werk