Twee studenten voor Windesheim in Almere

Theologie en Levensbeschouwing

In onze multiculturele samenleving is de plaats en rol van geloof, normen en waarden de afgelopen jaren onderwerp van soms heftige discussies.

Ben jij vaak met zingevingen geloof bezig? Of ben je nieuwsgierig naar wat anderen beweegt en wil je je verdiepen in de bronnen van je eigen geloof? Dan is het interessegebied Theologie en Levensbeschouwing iets voor jou! Je houdt je bezig met zingevingsvraagstukken op het gebied van geloof, cultuur en samenleving.

De maatschappij vraagt om professionals op het gebied van geloof en levensbeschouwing die standpunten kunnen toelichten en betekenis kunnen geven aan de discussie. Het werk is sterk interpersoonlijk gericht. In onze opleidingen denk je na over de zin van het leven bij leerlingen, bij mensen die afhankelijk zijn van zorg, bij mensen die op straat leven. Dat nadenken doe je met je medestudenten en met docenten in een bonte samenstelling. Juist in die diversiteit ontdek jij je eigen identiteit en leer je omgaan met verschillen, wat je dringend nodig hebt in deze samenleving.

2 Resultaten