Werktuigbouwkunde

Na je opleiding

Wil je direct aan de slag met je hbo-bachelordiploma op zak? Of wil je toch liever doorstuderen? Je hebt genoeg mogelijkheden.

De arbeidsmarkt snakt naar jou

Er is veel vraag naar goed opgeleide ingenieurs met een exacte achtergrond en veel technische kennis. Professionals die voor de hightech industrie machines en technische systemen ontwerpen, produceren en onderhouden. De arbeidsmarkt heeft behoefte aan vakmensen die weten hoe je de wensen van opdrachtgevers vertaalt naar technische haalbare producten. 

In welke beroepen kun je aan de slag?

Je kunt werken als:

Functie Omschrijving
Technisch ontwerper of constructeur Je maakt ontwerpen door middel van tekeningen in 3D
Onderzoeker Je werkt dan mee aan innovaties die een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld vraagstukken op het gebied van duurzame energie en de energietransitie.
Project engineer  Je stuurt technische projecten aan, waarbij je de kosten, kwaliteit en doorlooptijd moet beheersen.          
Sales engineer  Je verkoopt industriële installaties en geeft advies hierover.          
System engineer  Je integreert industriële installaties.          

student in collegezaal

Premaster en verder studeren

Wil je na je studie doorstuderen aan een technische universiteit? Om je hier goed op voor te bereiden, kun je bij ons tijdens je studie een premaster volgen. Hiermee heb je een goede aansluiting op de masterstudie bij bijvoorbeeld TU Twente, Eindhoven of Delft.

Tweedegraads onderwijsbevoegdheid in één jaar

Nadat je je hbo-diploma op zak hebt kun je ook in één jaar tijd een tweedegraads onderwijsbevoegdheid halen via onze kopopleiding leraar VO/BVE. Je kunt dan lesgeven in een verwant vak in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

Startsalaris

Wat verdien je nou met een baan in dit vakgebied? Volgens de Keuzegids HBO 2019 kun je als startend werktuigbouwkundig ingenieur een startsalaris verwachten van ongeveer 2570 euro per maand en heb je goede doorgroeimogelijkheden.