Technische Bedrijfskunde

Oud-student aan het woord

Niels Brehler is inmiddels afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde. Hij vertelt over zijn ervaringen na de opleiding.

Niels Brehler: ‘Geen dag is hetzelfde’

‘In mijn baan heb ik veel profijt van mijn opleiding Technische Bedrijfskunde. Zoals het werken in projectteams en het rationeel en pragmatisch kunnen denken om voor een klant de theorie naar de praktijk te vertalen. Sinds kort werk ik als consultant bij D.O.N-Bureau, met vestigingen in Bergen op Zoom en Almere. D.O.N.-Bureau levert adviesdiensten op het gebied van infrastructurele projecten aan onder andere (semi-)overheidsdiensten zoals Rijkswaterstaat, Schiphol, provincies, waterschappen en gemeentes.

Foto Niels BrehlerD.O.N.-Bureau heeft een conditiemeting methodiek ontwikkeld, die geadopteerd is door de hierboven genoemde overheidsinstanties. Deze methodiek past ons projectteam onder andere nu toe om voor Rijkswaterstaat Oost-Nederland prestatiecontracten op te stellen. In deze contracten wordt vastgesteld aan welke eisen het onderhoud van de infrastructuur moet voldoen waarvoor Rijkswaterstaat Oost-Nederland verantwoordelijk is. Geen dag is hetzelfde. Zo zit ik de ene dag op kantoor en doe ik de andere dag onderzoek op locatie.'