Technische Bedrijfskunde

Na je opleiding

Met je hbo-bachelordiploma op zak ben je klaar om te gaan werken. Liever doorstuderen? Ook daar zijn voldoende mogelijkheden voor.

De arbeidsmarkt snakt naar jou

De vraag is groot naar hoger opgeleide mensen die technische kennis hebben en organisatorische vaardigheden. Mensen met een brede blik in een (technisch) bedrijf zijn onmisbaar en daarom hebben studenten Technische Bedrijfskunde geregeld al een arbeidscontract op zak tijdens hun diploma-uitreiking, bijvoorbeeld van het voormalig stagebedrijf of van het bedrijf waarvoor ze een afstudeeropdracht hebben gedaan.

In welke beroepen kun je aan de slag?

Een functie als adviseur en/of projectleider die gespecialiseerd is in het ontwerpen, analyseren en verbeteren van processen in de productie-industrie, groothandel of dienstensector ligt voor je in het verschiet. Na je afstuderen ben je voorbereid op een functie bij productiebedrijven, logistiek dienstverleners, handelsondernemingen, overheidsinstellingen, advies- of softwarebedrijven. In het werkveld ben je de spil tussen strategische en uitvoerende niveaus, tussen verschillende culturen, en tussen eisen en wensen van het bedrijf en externe partijen. 

Startsalaris

Volgens de Keuzegids 2019 kunnen afgestudeerde technisch bedrijfskundige rekenen op een bruto maandsalaris van circa 2700 euro. Dit bedrag is een inschatting en biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

studenten in collegezaal

Werken of toch doorstuderen?

Je kunt met je hbo-bachelordiploma een universitaire master doen. Bij Windesheim kun je bij de meeste opleidingen tijdens je opleiding een premaster volgen. Deze bereidt je voor op een mastertraject aan een universiteit. Een eventuele universitaire vervolgstudie is Industrial Engineering & Management, die aan verschillende universiteiten wordt gedoceerd.

 
Guido: ‘De kansen op een baan zijn goed’

‘Ik ben nu aan het afstuderen bij Scania Production Zwolle BV. Ik analyseer de huidige situatie en zoek naar toepasbare managementmodellen. Ik heb bewust voor een afstudeeropdracht bij dit bedrijf gekozen, omdat zij met hun methodes en systemen voorlopers zijn binnen de industrie. 

Guido Mulder achter PC

Mijn kansen op een baan zijn goed, via LinkedIn word ik al benaderd door bedrijven voor vacatures als kwaliteitsengineer of proces engineer. Toch kies ik voor doorstuderen en begin ik in het nieuwe schooljaar met de master Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hiermee kom ik weer een stap dichterbij mijn doel: het geven van strategisch advies aan productiebedrijven. Het lijkt me superleuk om dit soort bedrijven op weg te helpen met het optimaal inzetten van hun sterke punten.’