Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Aanvullende eisen

Mbo-diploma

Je bent toelaatbaar tot de opleiding met een mbo-diploma, niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Het is noodzakelijk dat je een volledig mbo-diploma hebt. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende. Windesheim biedt verschillende programma's om de overgang naar het hbo makkelijker te maken, zie onderaan deze pagina.

Havo/vwo-diploma

Profiel Aanvullende eisen
Natuur en Techniek Geen extra eisen
Natuur en Gezondheid Geen extra eisen
Economie en Maatschappij Geen extra eisen
Cultuur en Maatschappij Geen extra eisen

Voldoe je niet aan de eisen, bekijk dan op de algemene pagina over toelatingseisen wat jouw mogelijkheden zijn.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets is er ook een aanvullende toets speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toets

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan ben je in principe toelaatbaar.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma

Bereid je voor op je studie

Bij de start van de opleiding wordt er een flink beroep gedaan op je kennis van wiskunde, Nederlands en Engels. Heb je deze vakken niet op havo-eindexamenniveau afgerond of heb je moeite met deze vakken? Dan raden we je aan om voorafgaand aan je studie je kennis op deze onderdelen te vergroten. Dit kun je op verschillende manieren bij doen, want er zijn vele aanbieders op dit gebied. Zo kun je bijvoorbeeld bijles volgen of oefenen met wiskunde op www.wiskundeacademie.nl. Ook Windesheim biedt verschillende programma’s aan die je kunnen helpen om goed voorbereid aan je opleiding te beginnen. Je kunt de volgende programma’s volgen:

Online modules Engels, Nederlands, wiskunde

Wij willen graag dat als je de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit bij ons begint, je hem ook succesvol afrondt. Een goede start is daarbij essentieel. Ter voorbereiding op de opleiding kun je gratis online modules volgen op het gebied van Engels, Nederlands en wiskunde.

Bekijk de online modules in de webshop

Summercourse wiskunde

Naast de online module wiskunde organiseren we in de eerste week van juli een cursus wiskunde op Windesheim. Heb je moeite met wiskunde en vond je de online module wiskunde erg pittig, dan adviseren wij je om deel te nemen aan deze cursus. Tijdens de cursus kun je je kennis op het gebied van wiskunde vergroten om goed voorbereid van start te gaan met je opleiding. Voor deelname betaal je 50 euro cursusgeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Eerland of via het Windesheim Informatiecentrum, info@windesheim.nl of 0900 - 8899.