Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit

Kosten

Je betaalt elk studiejaar collegegeld. Start je voor het eerst met een bachelor- of AD-studie, dan betaal je in het eerste studiejaar de helft.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld. Voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijk collegegeld € 2.143,-. Voor collegegeld moet je aan bepaalde criteria voldoen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan betaal je het instellingscollegegeld. 

Lees hier meer over het collegegeld

Overige studiekosten

Naast het collegegeld zijn er variabele kosten aan je studie verbonden. Het eerste jaar betaal je zo’n 300 euro aan boeken en andere materialen. Daarnaast heb je een laptop nodig. Houd in het tweede, derde en vierde jaar rekening met variabele kosten van ongeveer 100 euro per jaar voor literatuur en dergelijke en eenmalig 350 euro voor een buitenlandse excursie. Gezien de hoeveelheid excursies binnen Nederland en onderzoek buiten de deur, adviseren we studenten om bij de keuze voor een ov-studentenkaart de keuze te maken voor een weekkaart.

Een eigen laptop is onmisbaar voor je studie. Voor deze opleiding voldoen de meeste laptops. Na je aanmelding voor deze studie informeren wij je over de actuele minimumspecificaties. Wil je die al eerder ontvangen? Neem dan contact met ons op via servicepunt-techniek@windesheim.nl of 088 - 469 97 00.