Elektrotechniek

Oud-studenten aan het woord

Melvin, Roland en Gerben hebben tijdens hun afstudeerstage een slim achterlicht ontwikkeld. Ze gaan hiermee de markt op. Lees hun verhaal.

Melvin, Roland en Gerben: ‘Wij zijn de geestelijk vaders van het 8Rlicht’

'Voor onze afstudeeropdracht hebben wij stage gelopen bij SallandElectronics. Samen met een student van de opleiding Technische Informatica hebben wij in opdracht van SallandElectronics een slim fietsachterlicht ontwikkeld, 8Rlicht. 8Rlicht is een fietsachterlicht dat communiceert met je mobiel via een app en allerlei veilige, leuke en handige functies kent.

Het 8Rlicht heeft een remlicht- en zoekfunctie, bevat een calorieënteller en beschikt over een diefstalalarm. Allemaal aan te sturen via de bijbehorende app. Daarnaast kun je vrienden uitdagen om een bepaald parcours te rijden of een wheelie te maken. Via de led-matrix kunnen er ook teksten, plaatjes en animaties op het licht verschijnen. Een gaaf en zeer leerzaam project. We zijn het 8Rlicht nu aan het door ontwikkelen, zodat we binnenkort een prototype kunnen maken. Daarmee gaan we dan de boer op om hopelijk genoeg geld in te kunnen zamelen om de daadwerkelijke productie te kunnen starten.