Civiele Techniek

Kosten

Je betaalt elk studiejaar collegegeld. Start je voor het eerst met een bachelor- of AD studie, dan betaal je in het eerste studiejaar de helft.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld. Voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijk collegegeld € 2.143,-. Voor collegegeld moet je aan bepaalde criteria voldoen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan betaal je het instellingscollegegeld. 

Lees hier meer over het collegegeld

Overige studiekosten

Naast het collegegeld zijn er variabele kosten aan je studie verbonden, zoals studiematerialen en boeken. In het eerste jaar komt dat neer op ongeveer 600 euro. In het tweede, derde en vierde jaar betaal je zo'n 300 euro aan variabele kosten. Andere uitgaven waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld de contributie voor de studievereniging of kosten voor excursies.

Verder is een eigen laptop onmisbaar voor je studie. We raden je een laptop met een goede grafische kaart aan, want tijdens deze opleiding werk je met zware tekenprogramma’s.

Lees hier welke laptop wij je adviseren