Teachers College

Docent aan het woord

Wat voor docenten tref je als student straks aan op het Teachers College? En wat voor vakken geven ze? Maak alvast kennis met Alwin Truin.

Alwin Truin: ‘We vormen samen een echte community’

Alwin Truin'Hoi, mijn naam is Alwin en sinds 2014 geef ik les op de lerarenopleidingen voor voortgezet onderwijs. Net voor de start van het Teachers College in Almere raakte ik bij deze nieuwe opleiding betrokken. Ik geef er nu colleges waarin studenten kennismaken met pedagogiek en didactiek. Wat het voor mij zo leuk maakt om op het Teachers College rond te lopen en te doceren, is dat we met z’n allen nadenken over een andere manier van leraren opleiden. Samen met collega’s, de eerste lichting studenten uit 2015 en scholen in de regio denken we na over het onderwijs van de 21e eeuw en de invulling van een nieuwe opleiding die hier beter bij aansluit.

Inspraak in je eigen leerproces

Als je als student kiest voor het Teachers College krijg je straks dan ook de ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te denken over wat jij nodig hebt om die uitstekende leraar in óf het basis- óf het voortgezet onderwijs te worden: wij vinden het namelijk belangrijk dat je een grote inspraak krijgt in je eigen opleiding, in de wijze waarop je je individuele leerproces invult en in de richting waarin je je wilt ontwikkelen. Het draait tenslotte om jou als student en hoe jij straks voor de klas wilt staan. Daarbij doen we een beroep op je creatieve vaardigheden en talenten door je tijdens je studie te stimuleren al je kennis te verzamelen uit diverse bronnen.

Een echte community

Het Teachers College is in 2015 op Windesheim Flevoland gestart en ik vind het prachtig om te zien hoe de eerste groep studenten al een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. In de Freshman Fase oriënteer je je breed, waarbij je les krijgt van docenten uit verschillende vakgebieden. We hebben allemaal een andere achtergrond, maar we vormen samen een echte community, waarin naar elkaar wordt omgekeken en we ons allemaal bewust zijn van de taak die we gezamenlijk hebben. Geweldig dat nu ook Zwolle deel gaat uitmaken van deze (leer)community!'