Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs

Toelating

Een mbo-diploma niveau 4 of een havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Er zijn nog aanvullende eisen.

Heb je een havo- of vwo-diploma?

Om toegelaten te worden met een havo- of vwo-diploma gelden bij sommige profielen aanvullende eisen zoals Wiskunde A of B bij het profiel CM.

Mbo

Je bent toelaatbaar als je een mbo-diploma hebt op niveau 4. 

Past de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs bij jou?

Kun je anderen motiveren en stimuleren? Heb je veel belangstelling voor technische onderwerpen en volg je technische ontwikkelingen op de voet? Ben je daarnaast nauwkeurig, praktisch ingesteld en heb je humor? Als je deze vragen met ja kunt beantwoorden dan is de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs misschien wel de juiste studie voor jou.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets is er ook een aanvullende toets speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toets

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan ben je in principe toelaatbaar.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma

Mbo-hbo doorstroomprogramma Techniek voor mbo’ers

Jaarlijks vindt in januari en september het mbo-hbo doorstroomprogramma Techniek plaats bij Windesheim. Dit programma is bedoeld voor mbo-studenten die van plan zijn om een hbo-opleiding binnen het interessegebied Techniek of de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs (uitgezonderd de vakrichting Mbo - ICT) te gaan volgen en de basiskennis en -vaardigheden wiskunde, natuurkunde, Engels en Nederlands op niveau willen brengen. Het (vrijwillig te volgen) programma bestaat uit dertien bijeenkomsten, altijd op de woensdagmiddag. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats, het programma duurt ongeveer drie maanden. Voor deelname betaal je, naast de aanschaf van twee boeken en een reader, € 200 cursusgeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer J. Hakvoort, jw.hakvoort@windesheim.nl of via het Windesheim Informatiecentrum, info@windesheim.nl of 0900 - 8899.