Twee scholieren hebben les

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Lees ook meer over de verplichte Studiekeuzecheck. 

Mbo-diploma niveau 4

Je kunt je inschrijven met een volledig mbo-diploma op niveau 4 (middenkader- of specialistenopleiding). Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Havo- of vwo-diploma

Er gelden geen aanvullende eisen als je een havo- of vwo-diploma hebt.

Past de Lerarenopleiding Nederlands bij jou?

Kun je anderen motiveren en stimuleren? Ben je kritisch, geduldig en enthousiast? Heb je feeling met Nederlands en kun je leidinggeven aan een groep? Als je deze vragen met ja kunt beantwoorden dan is de Lerarenopleiding Nederlands misschien wel de juiste studie voor jou.

Studiekeuzecheck

Ga je voor het eerst een opleiding bij Windesheim volgen? Dan moet je de verplichte Studiekeuzecheck doen. Na je aanmelding via Studielink ontvang je een uitnodiging voor deze ‘laatste check’. De Studiekeuzecheck vinden we belangrijk. We willen graag dat je met succes je opleiding volgt en binnen vier jaar afrondt. Samen kijken we of jij en de opleiding van je keuze goed bij elkaar passen. Lees meer over het belang, de details en uitzonderingen op de pagina Studiekeuzecheck.

De Studiekeuzecheck voor de Lerarenopleiding Nederlands begint met een online vragenlijst. Afhankelijk van je antwoorden is het vervolg bij de opleiding een individueel gesprek of groepsgesprek.

Kom je uit Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao of Sint Maarten, dan bestaat de Studiekeuzecheck uit een online vragenlijst en een individueel telefonisch gesprek.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven.

Lees mee over toelating met een buitenlands diploma