Lerarenopleiding Godsdienst

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Mbo-diploma

Je kunt je inschrijven als je een mbo-diploma hebt, niveau 4 middenkader- of specialistenopleiding. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Havo- of vwo-diploma

Als je een havo- of vwo-diploma hebt kun je je gewoon inschrijven. Er zijn geen aanvullende eisen.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets is er ook een aanvullende toets speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma

Instromen in februari

Het is mogelijk om in februari (aanmelden vóór 31 januari) met de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing te beginnen. De februari-start van onze opleidingen is nadrukkelijk gericht op studenten die wegens werkervaring of vrijstellingen de studie flexibel gaan volgen, middels een aangepaste of verkorte studieroute. De februari-start van de opleiding wordt studenten die de studie regulier gaan volgen  zeer sterk ontraden, omdat er per februari geen nieuwe groep start. Neem voor een gesprek hierover via het Windesheim Informatiecentrum tijdig contact op met de opleiding: info@windesheim.nl of tel. 0900 - 8899.