Lerarenopleiding Godsdienst

Praktische informatie

Lees alles over inschrijven en kosten. Ontdek of de opleiding iets voor je is. Wij hebben activiteiten en tools die je helpen.

Inschrijven voor Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing

Is de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing dé studie voor jou? Schrijf je dan voor 1 mei in via Studielink. Door je op tijd in te schrijven kunnen wij een optimale leeromgeving bieden.

Schrijf je in voor de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Daarnaast zijn er bij de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing nog extra kosten, zoals voor studiemateriaal en studieboeken, of voor excursies.

Bekijk de studiekosten

Studievoorlichting

Onze studenten en docenten helpen je te ontdekken of de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing bij je past. Bezoek tijdens de Open dag een voorlichting om een beter beeld te krijgen van de opleiding en stel gerust vragen aan de docenten en studenten. Zij kunnen je goed vertellen wat je kunt verwachten van de studie.

Lees meer over de voorlichtingsmomenten

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Lees meer over de toelating

Begeleiding

Studeren met een functiebeperking

Heb je extra begeleiding nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D of autisme? Op Windesheim zijn voorzieningen aanwezig voor studenten met een functiebeperking. Meld het op tijd, dan voorkom je onnodige vertraging of uitval. Lees meer.

Studeren en ondernemen

Je kunt studeren en ondernemen combineren. Maar hoe pak je dat goed aan? Windesheim helpt je graag! Zo zijn er verschillende minors, maar we organiseren ook activiteiten en bieden faciliteiten als de WINcubator,een speciale ruimte voor studentondernemers in gebouw X. Lees meer.

Studentbegeleiding

We gaan er vanuit dat je er zelf alles aan doet om je studiepunten te behalen. Maar heb je behoefte aan wat extra hulp, dan kan Windesheim je op verschillende manieren helpen. Kom meer te weten over Studentbegeleiding.

Topsport

Topsporters zijn van harte welkom op Windesheim! Met onze topsportregeling kun je jouw studie goed combineren met sporten. Hoe dat precies werkt? Lees het hier.

Leslocatie en lesdagen opleidingen Theologie en Levensbeschouwing

Je kunt de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing in Zwolle volgen. Het eerste jaar van de opleiding is gelijk aan dat van Godsdienst-Pastoraal Werk. Na het eerste jaar kies je voor het specifieke programma van de lerarenopleiding, dat je in de jaren 2, 3 en 4 samen met de deeltijdstudenten van de lerarenopleiding volgt.

De lesdagen van de opleiding zijn op maandag van 13.30 tot 20.30 uur samen met de deeltijdstudenten. Op dinsdagen zijn excursies buitenshuis en soms op de opleiding zelf. Op vrijdagen van 9.30 tot in de middag is er leerplein voor alle voltijdstudenten. Ook zijn er regelmatig op vrijdagmiddagen Ateliers, waar mensen uit het werkveld actieve workshops en lezingen verzorgen. Twee keer per jaar is er een verdiepende projectweek rondom een levensbeschouwelijk thema. De minors binnen de opleiding zijn op de woensdagen van 13.30 tot 20.30 uur. 

Blijf op de hoogte per mail

We hebben je veel te vertellen! Niet alleen over onze open dagen en nieuwe opleidingen, maar ook over leuke weetjes. Bijvoorbeeld studentenprojecten, nieuws over onze Campus of hulp bij je studiekeuze. Wil jij op de hoogte blijven, abonneer je dan op onze nieuwsbrief of volg de opleiding via Facebook

Direct een vraag stellen

Als je iets wilt weten over de opleiding waar je nog geen antwoord op hebt kunnen vinden, neem dan contact op met opleidingscoördinator Karel Lichtendonk via e-mail: h.k.lichtendonk@windesheim.nl