Twee scholieren in de klas

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Mbo-diploma niveau 4

Toelating is mogelijk met een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4 (middenkader- of specialistenopleiding). Het is wel noodzakelijk dat je een volledig mbo-diploma hebt, afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Havo- en vwo-diploma

Met een havo- of vwo-diploma ben je direct toelaatbaar tot de Lerarenopleiding Geschiedenis.

Aanbevolen extra vakken

Je bent toelaatbaar met alle havo- en vwo-profielen. Het is natuurlijk wel een voordeel als je eindexamen hebt gedaan in het vak geschiedenis.

Past de Lerarenopleiding Geschiedenis bij jou?

Kun je anderen motiveren en stimuleren? Ben je kritisch, geduldig en enthousiast? Heb je feeling met geschiedenis en kun je leidinggeven aan een groep? Als je deze vragen met 'ja' kunt beantwoorden dan is de Lerarenopleiding Geschiedenis misschien wel de juiste studie voor jou.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets is er ook een speciale aanvullende toets voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toets

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan ben je in principe toelaatbaar.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma