Kinderen en student spelen

Inschrijven

Erg leuk dat je bij ons komt studeren! Schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze op de website van Studielink.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt voor je inschrijving bij Studielink:

  • Je eigen DigiD. Nog geen DigiD? Vraag een DigiD-code aan. Houd er rekening mee dat de aanvraag 5 dagen kan duren!
  • Diploma('s) die je hebt behaald of gaat behalen
  • Betalingsgegevens

Inschrijven bij Studielink

Na aanmelding bij Studielink ontvang je binnen een paar werkdagen per post een bevestigingsbrief. Deze brief vermeldt de inschrijfvoorwaarden waaraan je moet voldoen.

Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Start september 2019
Meld je vroegtijdig aan voor een opleiding bij Windesheim, bij voorkeur voor 1 mei 2019, zodat je voldoende tijd hebt om de Studiekeuzecheck te doen. Zo heb je ook nog de tijd om je te heroriënteren, als je op een gegeven moment tot de conclusie komt dat je toch een betere ‘match’ hebt met een andere opleiding.

Let op, voor sommige opleidingen gelden andere aanmelddata:

Aanmelden vóór 15 januari 2019 (numerus fixus opleidingen)
• Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Aanmelden vóór 1 mei 2019
• Verpleegkunde Windesheim Zwolle
• Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding
• Sportkunde

Eén opleiding nog niet zeker
Tot nu toe zijn de bovenstaande uitzonderingen bekend. Maar wellicht gaat ook de aanmelddatum wijzigen voor de volgende opleiding:
- Logopedie
We verwachten dat we half november meer weten. Hou daarom deze webpagina in de gaten. Wil je tussentijds vragen stellen over mogelijke andere uitzonderingen? Bel dan ons informatiecentrum via 0900 – 8899.

Starten in februari 2019 
Bij sommige opleidingen kun je ook in februari starten. Hiervoor geldt een andere deadline voor het aanmelden. Vanaf circa half november is op onze website te vinden bij welke opleidingen je in februari kunt instromen en voor wanneer je je uiterlijk moet aanmelden.

Welke opleidingen hebben speciale toelatingsvoorwaarden?

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie
De opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie laat een beperkt aantal studenten toe via een selectieprocedure. Deze procedure bestaat uit een beroepskeuzetest, een competentietest en een capaciteitentest. Ook moeten leerlingen zich sportmedisch laten keuren en leggen ze een bewegingsassessment af.

Lerarenopleiding Lichamelijk Opvoeding
Naast de Studiekeuzecheck is bij de Lerarenopleiding Lichamelijk Opvoeding een sportmedische keuring en een bewegingsassessment verplicht.

Sportkunde (voorheen Sport en Bewegen)
Naast de Studiekeuzecheck is bij de opleiding Sportkunde een sportmedische keuring en een bewegingsassessment verplicht.

Logopedie
Naast de Studiekeuzecheck heeft Logopedie nog een verplichte toelatingstoets. Hierbij beoordelen we of leerlingen geen belemmeringen hebben op het gebied van stem, spraak en taal. Een negatieve uitslag van de toelatingstoets betekent dat men niet met de opleiding Logopedie kan starten.

Journalistiek
Journalistiek laat een beperkt aantal studenten toe via een selectieprocedure. Deze procedure bestaat uit een beroepskeuzetest, een capaciteitentest en test over de journalistieke beroepshouding.

Global Project and Change Management
De opleiding Global Project and Change Management (Windesheim Honours College) heeft de accreditatie 'kleinschalig en Intensief' ontvangen. Dat houdt in dat er ook een bijpassende selectieprocedure geldt: een kleine groep gemotiveerde, talentvolle studenten kan deelnemen.

Tot wanneer kan ik nog van opleiding veranderen?

Als je je voor 1 mei 2019 hebt aangemeld, dan kun je nog tot 1 september 2019 switchen*. Laat switchen is niet handig. Je moet nog wel aan alle geldende toelatingseisen voldoen ‒ waarvan de Studiekeuzecheck in de meeste gevallen deel uitmaakt ‒ en je inschrijving op tijd definitief maken. We kunnen niet meer garanderen dat je je collegekaart voor aanvang van het collegejaar krijgt.

Als je je na 1 mei 2019 aanmeldt voor een opleiding van Windesheim kun je nog tot en met 15 augustus 2019 van opleiding veranderen. Je moet nog wel aan alle geldende toelatingseisen voldoen ‒ waarvan de Studiekeuzecheck in de meeste gevallen deel uitmaakt ‒ en je inschrijving op tijd definitief maken.

*switchen kan niet naar opleidingen die andere aanmelddata/toelatingsvoorwaarden hebben

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor de opleiding van je keuze. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt nu alleen nog maar aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, je inschrijving definitief maken en je collegegeld betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten.

Studievoorschot en OV-studentenkaart

Heb je vragen over studievoorschot en OV-studentenkaart? Kijk dan op de website van DUO voor meer informatie.

Ga naar de website van DUO

Studiekeuzecheck 

Als je bij ons wilt studeren, doe je in de meeste gevallen de Studiekeuzecheck. Meer informatie vind je op de pagina over de Studiekeuzecheck.