Twee scholieren in de klas

Lerarenopleiding Geschiedenis

Voltijd

'Geschiedenis is niet wat er gebeurd is, het is wat mensen zich herinneren', zo meent Jan Blokker. Word leraar geschiedenis en geef je kennis door. Je volgt deze opleiding in Zwolle.

Studieprogramma Geschiedenis

In de hbo-opleiding tot leraar geschiedenis ga je terug in de tijd en kom je zo veel mogelijk te weten over je vakgebied. Ook leer je hoe je jouw kennis van geschiedenis en de bijbehorende vaardigheden het best kunt overdragen op leerlingen.

Ontdek alles over de opleiding Geschiedenis

Jouw toekomst als geschiedenisleraar

Na het afronden van deze hbo-opleiding ben je in het bezit van een tweedegraadsbevoegdheid als leraar geschiedenis. Je kunt dan bijvoorbeeld direct aan de slag in de onderbouw van havo of vwo of in het mbo. 

Wat wordt mijn beroep na deze studie?

Dubbel ambitieus: het Teachers College

Wil je later lesgeven, maar twijfel je tussen basis - of voortgezet onderwijs? Het Teachers College is een variant hierop en het biedt een interdisciplinair programma met ruimte voor eigen keuzes.

Lees meer over het Teachers College

Ozan Karakoç, geschiedenisstudent

'Op een stageschool vroeg een leerling waarom geschiedenis belangrijk is. Ik dacht aan mijn leraar op de middelbare school en ik antwoordde: zonder geschiedenis geen toekomst.'

Lees wat Ozan nog meer te vertellen heeft