Lerarenopleiding Frans

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Mbo-diploma niveau 4

Je kunt je inschrijven als je een volledig mbo-diploma hebt op niveau 4 (middenkader- of specialistenopleiding). Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende. Om succesvol te studeren is het noodzakelijk dat je bij de start van de opleiding beschikt over de kennis van Frans op het niveau van het havo-eindexamen. 

Havo-diploma

Je moet eindexamen hebben gedaan in Frans.

Vwo-diploma

Je bent direct toelaatbaar met een vwo-diploma.

Geeft jouw profiel wel toelating maar mis je binnen je profiel het vak Frans? Dan kun je deelnemen aan een deficiëntieonderzoek.

Past de Lerarenopleiding Frans bij jou?

Kun je anderen motiveren en stimuleren? Ben je kritisch, geduldig en enthousiast? Ben je bovengemiddeld goed in Frans en kun je leidinggeven aan een groep? Als je deze vragen met ja kunt beantwoorden dan is de Lerarenopleiding Frans misschien wel de juiste studie voor jou.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je gekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma