Meisje voor een luik

Inschrijven

Erg leuk dat je bij ons komt studeren! Schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze op de website van Studielink.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt voor je inschrijving bij Studielink:

  • Je eigen DigiD. Nog geen DigiD? Vraag een DigiD-code aan. Houd er rekening mee dat de aanvraag 5 dagen kan duren!
  • Diploma('s) die je hebt behaald of gaat behalen
  • Betalingsgegevens

Inschrijven bij Studielink

Na aanmelding bij Studielink ontvang je binnen een paar werkdagen per post een bevestigingsbrief. Deze brief vermeldt de inschrijfvoorwaarden waaraan je moet voldoen.

Starten in februari

Je kunt met de Lerarenopleiding Basisonderwijs ook starten in februari. De aanmelddeadline voor februaristart is bij Windesheim 15 januari.

Let op: check op tijd of je op basis van je diploma nog een extra toets moet afleggen (zie toelatingseisen). Is dit het geval en schrijf je je pas kort voor 15 januari in, dan kun je je niet meer voor de toets(en) inschrijven én dus niet starten als een of meerdere toetsen voor jou verplicht zijn. Als je nog toetsen moet afleggen, dien je je daarom voor 5 januari aan te melden. Meer informatie vind je op de website Goed voorbereid naar de pabo.

Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Start september 2020 
Meld je vroegtijdig aan voor een opleiding bij Windesheim. Bij voorkeur voor 1 mei 2020. Zo heb je ook nog de tijd om je te heroriënteren, als je op een gegeven moment tot de conclusie komt dat je toch een betere ‘match’ hebt met een andere opleiding. Bij de meeste opleidingen sluit de aanmelding uiterlijk 31 augustus.

Let op, voor sommige opleidingen gelden andere aanmelddata:

Aanmelden vóór 15 januari 2020 (numerus fixus opleidingen)
• Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Aanmelden uiterlijk 30 april 2020  
• Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding
• Sportkunde

Starten in februari 
Bij sommige opleidingen kun je ook in februari starten. Hiervoor geldt een andere deadline voor het aanmelden. Vanaf circa half november is op onze website te vinden bij welke opleidingen je in februari kunt instromen en voor wanneer je je uiterlijk moet aanmelden.

Welke opleidingen hebben speciale toelatingsvoorwaarden?

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie
De opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie laat een beperkt aantal studenten toe via een selectieprocedure. Deze procedure bestaat uit een beroepskeuzetest, een competentietest en een capaciteitentest. Ook moeten leerlingen zich sportmedisch laten keuren en leggen ze een bewegingsassessment af.

Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding
Bij de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding is een sportmedische keuring en een bewegingsassessment verplicht.

Sportkunde (voorheen Sport en Bewegen)
Bij de opleiding Sportkunde is een sportmedische keuring en een bewegingsassessment verplicht.

Global Project and Change Management
De opleiding Global Project and Change Management (Windesheim Honours College) heeft de accreditatie 'kleinschalig en Intensief' ontvangen. Dat houdt in dat er ook een bijpassende selectieprocedure geldt: een kleine groep gemotiveerde, talentvolle studenten kan deelnemen.

Tot wanneer kan ik nog van opleiding veranderen?

Als je je hebt aangemeld, dan kun je nog tot 1 september 2020 switchen*. Laat switchen is niet handig. Je moet nog wel aan alle geldende toelatingseisen voldoen en je inschrijving op tijd definitief maken. We kunnen niet meer garanderen dat je je collegekaart voor aanvang van het collegejaar krijgt.

*switchen kan niet naar opleidingen die andere aanmelddata/toelatingsvoorwaarden hebben

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor de opleiding van je keuze. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt nu alleen nog maar aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, je inschrijving definitief maken en je collegegeld betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten.

Studievoorschot en OV-studentenkaart

Heb je vragen over studievoorschot en OV-studentenkaart? Kijk dan op de website van DUO voor meer informatie.

Ga naar de website van DUO