Meisje voor een luik

Praktische informatie

Lees alles over kosten, inschrijven en introductie. Ontdek of de Pabo iets voor je is. Wij hebben activiteiten en tools die je helpen.

Inschrijven voor de Pabo

Is de Lerarenopleiding Basisonderwijs dé juiste studie voor jou? Schrijf je dan voor 1 mei in voor deze opleiding. Houd er rekening mee dat je wellicht extra ingangstoetsen moet maken.

Schrijf je in voor de Pabo

Studiekosten

Je betaalt elk jaar collegegeld. Daarnaast zijn er bij de Lerarenopleiding Basisonderwijs extra kosten, zoals voor studiemateriaal, excursies en Verklaring Omtrent het Gedrag in verband met je stages.

Bekijk de studiekosten voor de Pabo

Studievoorlichting

Onze studenten en docenten helpen te je ontdekken of de Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) bij je past. Bezoek tijdens de Open dag een voorlichting om een beter beeld te krijgen van de opleiding en stel gerust vragen aan de docenten en studenten. Zij kunnen je goed vertellen wat je kunt verwachten van de studie.

Lees meer over de voorlichtingsmomenten

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je na mogelijke toelatingstoetsen de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) volgen. Lees alles over toelating.

Lees meer over de toelating

Begeleiding

Studeren met een functiebeperking

Heb je extra begeleiding nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D of autisme? Op Windesheim zijn voorzieningen aanwezig voor studenten met een functiebeperking. Meld het op tijd, dan voorkom je onnodige vertraging of uitval. Lees meer.

Studeren en ondernemen

Je kunt studeren en ondernemen combineren. Maar hoe pak je dat goed aan? Windesheim helpt je graag! Zo zijn er verschillende minors, maar we organiseren ook activiteiten en bieden faciliteiten als de WINcubator,een speciale ruimte voor studentondernemers in gebouw X. Lees meer.

Studentbegeleiding

We gaan er vanuit dat je er zelf alles aan doet om je studiepunten te behalen. Maar heb je behoefte aan wat extra hulp, dan kan Windesheim je op verschillende manieren helpen. Kom meer te weten over Studentbegeleiding.

Topsport

Topsporters zijn van harte welkom op Windesheim! Met onze topsportregeling kun je jouw studie goed combineren met sporten. Hoe dat precies werkt? Lees het hier.

Blijf op de hoogte per mail

We hebben je veel te vertellen! Niet alleen over onze open dagen en nieuwe opleidingen, maar ook over leuke weetjes. Bijvoorbeeld studentenprojecten, nieuws over onze Campus of hulp bij je studiekeuze. Wil jij op de hoogte blijven, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.