Student Pabo met jonge kids

Oud-student Pabo aan het woord

‘Het mooiste aan mijn werk vind ik om kinderen nieuwe dingen te leren’, zo vertelt oud-student Tom die na de Pabo meester werd op een school.

‘Iedere dag is anders en ik leer zelf elke dag bij’

‘Ik werk vier dagen in de week op de Morgenster in Zwolle, de basisschool waar ik ook mijn afstudeerstage liep in het laatste jaar van de Lerarenopleiding Basisonderwijs. Ik begon op invalbasis, maar gelukkig kwam er een plek vrij in groep 5/6 nadat een collega met zwangerschapsverlof ging. Ik werd benaderd om haar klas over te nemen. Hier hoefde ik uiteraard niet over na te denken.
Tom Pessink
Het mooiste aan mijn werk vind ik om kinderen nieuwe dingen te leren. Iedere dag is anders en ik leer zelf elke dag bij. Je kunt een dag nog zo goed voorbereiden, maar als de kinderen er een dag geen zin in hebben, dan zul je je planning toch bij moeten stellen.

In de toekomst zou ik graag het beroep van leraar door willen geven. Het lijkt me mooi om eerst ervaring op te doen in het onderwijs en later op een mbo-instelling te werken bij een opleiding tot onderwijsassistent óf om zelf op de Pabo aan de slag te gaan als docent.’