Lerarenopleiding Basisonderwijs

Na je opleiding

Met je diploma van de Pabo kun je aan de slag in groep 1 tot en met 8 van de basisschool of in het speciaal basisonderwijs.

Vanuit je onderwijsvisie, vakkennis en je kennis van de wereld zoek je steeds weer naar actuele, creatieve en vernieuwende mogelijkheden om je leerlingen te stimuleren tot nieuwsgierigheid en je onderwijs betekenisvol te maken. Je bent je bewust van de verschillen tussen kinderen en gezinnen waarin zij opgroeien. Samen met hen en hun ouders probeer je in je onderwijs aan te sluiten bij de veelkleurigheid in onze samenleving. Dit vraagt om een voortdurende ontwikkeling van jezelf.

Een dynamisch werkveld en beroep

Geen dag is hetzelfde in het basisonderwijs. Daarvoor is het werk te afwisselend en te dynamisch. Onderwijs verzorgen, lessen voorbereiden, observeren van gedrag, oudergesprekken voeren of het schoolkamp organiseren: slechts enkele voorbeelden van taken die jij als leerkracht straks op je neemt.

Vergroot je kansen op een baan na de opleiding

Nederlands in 4,5 jaar

Tijdens de studie kun je een traject volgen voor leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Alleen studenten die bovengemiddeld presteren en gemotiveerd zijn, komen hiervoor in aanmerking want je volgt vanaf het eerste jaar een aangepast en extra zwaar studieprogramma. Na de opleiding volg je nog een halfjaar een programma van de Lerarenopleiding Nederlands, waarna je je tweedegraadslesbevoegdheid voor dat vak behaalt.

Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs

Docent Pabo sporten met kindMet je bachelordiploma van de Lerarenopleiding Basisonderwijs ben je bevoegd lessen bewegingsonderwijs te verzorgen in groep 1 en 2. Met een aanvullende bevoegdheid Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs kun je ook aan kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 bewegingsonderwijs geven. Deze post-hbo-opleiding kun je bij Windesheim volgen en in een halfjaar afronden als je de Beweegroute hebt gevolgd.

Ga naar de post-hbo-opleiding Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs

Specialist Sportieve en Gezonde School

Heb jij affiniteit met bewegen en gezondheid? Word specialist en ga op jouw school aan de slag met het bevorderen van een gezonde leefstijl. Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op basisscholen steeds meer aandacht. Kinderen die lekker in hun vel zitten, presteren namelijk beter. Wil jij een sleutelrol vervullen binnen jouw school op het gebied van gezondheid en bewegen? Dan is deze post-hbo opleiding wellicht iets voor jou.

Ga naar de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School

Doorstuderen

Als leraar heb je de ambitie anderen iets te leren, maar wellicht ben je na het volgen van deze opleiding zelf nog niet uitgestudeerd? Er zijn diverse doorstudeermogelijkheden, zoals:

Student Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) voor het bordStartsalaris

Uit onderzoek van het CAOP blijkt dat basisscholen moeite zullen krijgen om vanaf 2015 nieuwe basisschoolleraren te vinden, omdat 60% tussen nu en 2020 met pensioen gaat. Jouw kansen op de arbeidsmarkt groeien dus. Het startsalaris in het basisonderwijs ligt rond de € 2.436,- bruto per maand en in het speciaal basisonderwijs rond de € 2.525,- (bron: SalarisCheck).