Hbo Lerarenopleiding basisonderwijs pabo Zwolle

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Voltijd

Op de Pabo leer je hoe je anderen iets leert. Hoe je kunt verwonderen en hoe je iemand nieuwsgierig kunt maken. Iets voor jou? Kies voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs en stap in de wereld van lesgeven.

Studieprogramma Pabo

De Pabo duurt 4 jaar. Je krijgt les in de schoolvakken en pedagogiek. Je loopt stage in het basisonderwijs en in het derde jaar kies je voor een minor met het uitstroomprofiel ‘Jonge kind’ of ‘Oudere kind’. Heb jij affiniteit met bewegen en gezondheid, kies dan vanaf jaar drie voor de beweegroute.

Ontdek alles over deze hbo-lerarenopleiding

Jouw toekomst als leraar basisonderwijs

Na de Lerarenopleiding Basisonderwijs kun je als leraar aan de slag in het basisonderwijs, maar met je Pabodiploma kun je ook terecht in het speciaal basisonderwijs. Natuurlijk kun je ook altijd doorstuderen aan een master binnen Windesheim of daarbuiten.

Wat wordt mijn beroep met de Pabo?

Pabo, vakdocent of Teachers College?

Wil je later lesgeven, maar twijfel je nog tussen Pabo of voortgezet onderwijs? Oriënteer je dan naast de Pabo ook op het Teachers College. Hier maak je de keuze voor voortgezet of basisonderwijs pas later.

Bekijk naast de Pabo het Teachers College

Casper studeert al aan de Pabo

'Een stagedag is altijd anders en op school geldt hetzelfde. Het ene uur volg je een echt theoretisch vak als rekenen of pedagogiek en het volgende uur een praktijkvak, zoals drama of beeldend onderwijs.'

Wat vinden onze studenten van de Pabo?