Lerarenopleiding Basisonderwijs

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Voltijd in Zwolle

Op de Pabo leer je om alles uit jezelf te halen om de beste groepsleerkracht te worden voor kinderen die je maar kunt zijn. Iets voor jou? Kies voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs en stap in de wereld van lesgeven.

Studieprogramma Pabo

De Pabo duurt 4 jaar. Je krijgt les in de schoolvakken en pedagogiek. In het derde jaar kies je of je je wilt specialiseren in het jonge kind of oudere kind en ga je een half jaar lang verdieping zoeken in een thema wat jij interessant vindt. Heb jij affiniteit met bewegen en gezondheid, kies dan vanaf jaar drie voor Pabo Windesheim Sportklas.

Ontdek alles over deze hbo-lerarenopleiding

Jouw toekomst als leraar basisonderwijs

Na de Lerarenopleiding Basisonderwijs kun je als leraar aan de slag in het basisonderwijs, maar met je Pabodiploma kun je ook terecht in het speciaal basisonderwijs. Natuurlijk kun je ook altijd doorstuderen aan een master binnen Windesheim of daarbuiten.

Wat wordt mijn beroep met de Pabo?

Pabo, vakdocent of Teachers College?

Wil je later lesgeven, maar twijfel je nog tussen Pabo of voortgezet onderwijs? Oriënteer je dan naast de Pabo ook op het Teachers College. Hier maak je de keuze voor voortgezet of basisonderwijs pas later.

Bekijk naast de Pabo het Teachers College

Casper studeert al aan de Pabo

'Een stagedag is altijd anders en op school geldt hetzelfde. Het ene uur volg je een echt theoretisch vak als rekenen of pedagogiek en het volgende uur een praktijkvak, zoals drama of beeldend onderwijs.'

Wat vinden onze studenten van de Pabo?