Universitaire Pabo

Studenten aan het woord

Waarom hebben Lotte en Sandra voor de Universitaire Pabo gekozen? Hoe ervaren ze het volgen van twee opleidingen tegelijkertijd?

Lotte, tweedejaars: 'Je staat er niet alleen voor’

Student Universitaire Pabo Lotte‘Ik wilde van kleins af aan juf worden, maar na de basisschool ging ik naar het vwo en dus keek ik ook rond op de universiteit. Dat ik wilde werken met kinderen stond voor mij vast en Pedagogische wetenschappen sprak mij het meest aan. Wel vond ik het jammer dat de studie zo theoretisch was. Ik miste het stukje praktijk. In de vierde klas hoorde ik van de Universitaire Pabo. Ik was meteen overtuigd! De perfecte studie voor mij door de combinatie van twee werelden: theorie en praktijk.

Het eerste jaar viel me zwaar. Je moet goed plannen en er echt voor gaan als je de Universitaire Pabo wilt volgen, maar je staat er niet alleen voor. Aan je medestudenten en docenten op Windesheim heb je veel steun. Na mijn eerste stagedag wist ik gelijk dat ik dit de rest van mijn leven wil doen! Ik hoop dat ik lesgeven later kan combineren met werken als pedagoog. Aan het eind van mijn eerste jaar van de Universitaire Pabo kreeg ik van mijn stageklas een wens mee: dat ik mijn droom waarmaak en een hele goede juf word. Precies wat ik met deze studie wil bereiken!’

Sandra, tweedejaars: ‘Na het afronden ervan kun je zoveel meer’

Student Universitaire Pabo Sandra‘Ik koos voor deze studie, omdat ik mijn vwo-diploma zo goed mogelijk wilde inzetten voor datgene waarvoor ik warmloop: kinderen en ouders dingen leren en hen helpen. De Universitaire Pabo is hiervoor perfect! Je wordt uitgedaagd al je vaardigheden en kennis zo breed mogelijk in te zetten.

Ik ervaar de Universitaire Pabo als een studie waarvoor doorzettingsvermogen nodig is én inzet. Maar het is niet zo dat je geen tijd meer hebt voor andere leuke dingen. Wanneer je goed plant, is de opleiding prima te doen. De universiteit en de Pabo hebben veel contact met elkaar, zodat de vakken goed op elkaar zijn afgestemd. Na het afronden van deze studie kun je zoveel meer! Vergeleken met de reguliere Pabo, kijk je op een andere manier naar onderwijs en naar het kind zelf. Je hebt hier als Universitaire Pabostudent meer kennis over en bent voor scholen en instanties breed inzetbaar.’