Universitaire Pabo

Oud-student aan het woord

Lucia ging na de Universitaire Pabo direct aan de slag als leraar op een basisschool. Hoe ervaart ze haar werk, wat vond ze van de studie?

'Kwaliteit van het onderwijs verbeteren'

Lucia van der Linde, oud-student Universitaire Pabo‘Ik heb in de zomer van 2013 de Universitaire Pabo afgerond. Een unicum, omdat ik bij de eerste groep studenten hoorde die de twee diploma’s van de opleiding in ontvangst heeft genomen. Ik kon hierna gelijk beginnen als leerkracht op een basisschool in Zwartsluis.

Ze wilden een nieuw, fris iemand erbij die net iets meer in zijn of haar mars had. Ik was vereerd dat ze mij uitkozen en naast lesgeven kan ik onderzoek doen ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Tijdens de opleiding heb ik veel stage gelopen. Ik gaf bijvoorbeeld studiebegeleiding aan leerlingen met een stoornis uit het autistisch spectrum. Zij kunnen zelf niet plannen en ik vond het leuk ze een-op-een te helpen, zodat ze een diploma kunnen behalen passend bij het niveau waarop ze thuishoren. Van stagescholen kreeg ik te horen dat ik met andere ogen naar het onderwijs kijk dan de stagiairs van de Pabo. Ik werd opgeleid tot onderzoeker en verbind de theorie met de praktijk.’