Student met radiomicrofoon

Oud-student aan het woord

Benieuwd hoe onze oud-student de praktijk ervaart? Lees het verhaal van Tristan.

Tristan: 'RTV Noord biedt me veel kansen'

"Toen ik begon met mijn eindproductie was mijn uitgangspunt: Oud-student Journalistiek Tristanhoe kan ik laten zien dat ik andere skills heb en ook meer kan dan journalisten pakweg twintig jaar geleden? De opleiding was in mijn ogen namelijk nog vrij klassiek. Ik bedacht een nieuwe online vertelvorm waarmee ik film, radio, fotografie en tekst combineerde.

Die mindset, de wil om anders te denken en het ook te doen, heeft volgens mij grote invloed gehad op het begin van mijn carrière. Daardoor vond ik heel snel mijn baan als online aanjager bij RTV Noord: een fancy benaming voor journalistieke vernieuwer. RTV Noord biedt me ontzettend veel kansen. Ik ben niet alleen bezig met online innovatie, maar ook met onderzoeksjournalistiek, bureauredactie, mobiele journalistiek, de doorontwikkeling van radio en tv en tv-presentatie. We doen echt gave projecten!

Ik heb goed contact met de docenten van Windesheim en geef regelmatig presentaties en gastcolleges. Inmiddels is het curriculum veranderd. Het sluit steeds beter aan bij het moderne medialandschap."