Student met radiomicrofoon

Praktijk

Je doet mee aan praktijkweken, je gaat op studiereis naar het buitenland, loopt stage, je freelancet en ontmoet top-journalisten tijdens edities van Uitgelicht.

Tijdens je hele studie werk je zoveel mogelijk praktijkgericht. Niet alleen door middel van praktijkgerichte opdrachten maar ook omdat er mediaprofessionals Studenten Journalistiek presenteren radio-itemnaar de opleiding worden gehaald voor gastcolleges of de begeleiding tijdens praktijkweken. Je krijgt les van docenten die zelf in de journalistiek werkzaam zijn of dat lang zijn geweest. Al vanaf het eerstejaar krijg je de mogelijkheid om als freelancer aan de slag te gaan. En tijdens de stage ervaar je hoe het is om op een redactie te werken. Met je medestudenten haal je tijdens Uitgelicht topjournalisten naar de opleiding. En je werkt al gedurende je studie mee aan de toekomst van je vak, bijvoorbeeld in de minor Media Innovation waarin je nieuwe concepten voor de media leert ontwikkelen.

Uitgelicht

Al vanaf je eerste jaar kun je deelnemen aan Uitgelicht. Dit is een televisieshow waarin jij met je medestudenten gerenommeerde journalisten naar de opleiding haalt en hen bevraagd over View Uitgelichthun carrière en persoonlijke ervaringen. Eerdere gasten waren onder andere Eva Jinek, Art Rooijakkers, Herman van der Zandt en Matthijs van Nieuwkerk. Lijkt het je leuk om een keer een editie van Uitgelicht mee te maken? Dat kan!   

Kijk op de Facebookpagina van Uitgelicht om te zien wie de volgende gast is

Freelanceloket

Het freelanceloket is een soort 'marktplaats voor mediaklussen': opdrachtgevers plaatsen een klus, studentfreelancers gaan er (betaald) mee aan de slag. Het freelanceloket is van en voor studenten.

Aan het werk als echte journalist

Tijdens je studie werk je regelmatig als redactie samen. Zo kun je al snel praktijkervaring opdoen. En wat je leert, kun je ook meteen toepassen. Wij hebben voor jou alle faciliteiten waarmee journalisten in de praktijk ook werken zoals opmaakapparatuur, redactie- en montageruimtes en radio- en televisiestudio’s. Journalistiekstudent als regisseur

Naar het buitenland

Ga je mee op een van de studiereizen? Je maakt kennis met de media, correspondenten, taal en cultuur. Je maakt ook mediaproducten en je laat zien wat je al kan en weet. Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens je studie in het buitenland te studeren. Je kunt ook in het buitenland stagelopen. We hebben plekken in Zweden, Groot-Brittannië, Finland of Zuid-Afrika. Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens je studie in het buitenland te studeren. Verleg je grenzen!

Ella Put studeerde een half jaar aan Universiteit Jönköping in Zweden, lees haar verhaal.

Uitdagende extra activiteiten

We organiseren verschillende projecten in samenwerking met gerenommeerde professionals. Masterclasses interviewen met topjournalisten, zoeken op het verborgen internet, storytelling en de nieuwste tips op het gebied van social media. Je mag zelf ook in Lab 21 uitvinden wat je met 3D-technieken en gaming kunt in de journalistiek. Met regelmaat bezoeken we journalistieke festivals en redacties.