Header verpleegkunde

Toelating

Een volledig mbo-diploma (niveau 4), een havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen.

Havo of vwo 

Je mag de opleiding volgen als je een havo- of vwo-diploma hebt (alle profielen). Het is handig als je het vak biologie hebt gevolgd, maar het is geen vereiste om aan de opleiding te beginnen.

Mbo-diploma 

Je bent toelaatbaar tot de opleiding met een mbo-diploma, niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Het is noodzakelijk dat je een volledig mbo-diploma hebt. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde niveau-4?

Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde op niveau 4? Dan is het mogelijk om deze voltijdopleiding in 3,5 jaar af te ronden. Zo ben je vrijgesteld voor de stage op basisniveau en kun je voor bepaalde vakken in het eerste jaar vrijstellingen krijgen. Deze vrijstellingen kun je na je inschrijving via Studielink bij de examencommissie van Verpleegkunde aanvragen.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven.