Studentverzorgende

Toelating

Een volledig mbo-diploma (niveau 4), een havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen.

Toelating

Een volledig mbo-diploma (niveau 4), middenkader of specialistenopleiding of havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. 

Havo of vwo 

Je mag de opleiding volgen als je een havo- of vwo-diploma hebt (alle profielen). Het is handig als je het vak biologie hebt gevolgd, maar het is geen vereiste om aan de opleiding te beginnen.

Mbo-diploma 

Je bent toelaatbaar tot de opleiding met een mbo-diploma, niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Het is noodzakelijk dat je een volledig mbo-diploma hebt. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde niveau-4?

Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde op niveau 4? Dan kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen. Deze vrijstellingen kun je na je inschrijving via Studielink bij de examencommissie van Verpleegkunde aanvragen. 

Uiterlijke inschrijfdatum: 30 april 2019

De opleiding Verpleegkunde is een populaire opleiding. Om toch een optimale leeromgeving en voldoende praktijkleerplaatsen te kunnen bieden, is het vanaf 1 mei 2019 niet meer mogelijk je voor de opleiding Verpleegkunde in Zwolle in te schrijven. Je kunt na deze datum nog wel terecht bij de opleiding Verpleegkunde van Windesheim Flevoland in Almere.

Let op: in Studielink is het vanaf 1 mei nog wel mogelijk te kiezen voor de lesplaats Zwolle. Dit verzoek tot inschrijving zal vanaf die datum echter afgewezen worden. Een uitzondering hierop zijn studenten die zich voor 1 mei aangemeld hebben voor een andere bacheloropleiding en die zich alsnog willen aanmelden voor de opleiding Verpleegkunde. Zij kunnen zich tot 15 augustus 2019 nog aanmelden voor de opleiding.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven.