Header verpleegkunde

Kosten

Je betaalt elk studiejaar collegegeld. Start je voor het eerst met een bachelor- of AD-studie, dan betaal je in het eerste studiejaar de helft.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld. Voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijk collegegeld € 2.143,- euro. Voor collegegeld moet je aan bepaalde criteria voldoen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan betaal je het instellingscollegegeld. 

In onze collegegeldmeter zie je hoeveel collegegeld jij gaat betalen.

Bekijk de collegegeldmeter

Overige studiekosten

Naast het collegegeld zijn er variabele kosten aan je studie verbonden. Bijvoorbeeld kosten voor studiemateriaal en studieboeken. Andere uitgaven waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld de aanschaf van een witte jas, een tbc-vrije verklaring, kosten voor de introductie of voor excursies.

Witte jas

Tijdens de lessen Technische vaardigheden (TEVA) is het verplicht om een witte jas of jasje te dragen, waarbij de onderarmen vrij zijn. De opleiding heeft een afspraak kunnen maken met een Zwols bedrijf, die de witte jasjes voor een speciale prijs van ongeveer € 20,00 wil leveren (contant betalen).Tijdens de introductie is er ruimte ingepland voor aanschaf van een dergelijke jas.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Stageadressen kunnen vragen naar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), deze kost ongeveer € 30,-. De geldigheidsduur van de VOG is beperkt, waardoor je hem misschien meerdere keren tijdens je studie moet aanvragen. Op de website van Justis vind je meer informatie over de VOG.